Prałat Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Napisano 5 Wrzesień 2010 CzołemNa leśnej ścieżce wyszła taka blaszka, mi wygląda na I wojnę, może mi ktoś coś o niej więcej powiedzieć???Z tyłu nie ma żadnych numerów, mocowanie jakby przylutowane było kiedyś, nie ma żadnych wąsów.Prałat
abcd Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Skoro jest 12 kompania to jakikolwiek batalion należy wykluczyć.
Prałat Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 co to licznyj znak to wiem, widziałem ich już trochę pod Puchałowem :) , ale wszystkie jakie miałem przyjemność oglądać były okrągłe i z otworem i ta blaszka mnie trochę zadziwiła.tak czy owak dzięki za IDPzdrPrałat
abcd Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 15 Cб to może być także 15 syberyjski pułk strzelecki .
Prałat Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 Hmm syberyjski, a da się to gdzieś sprawdzić, znacie jakieś stronki z licznyj znakami?
Frozzer Napisano 11 Wrzesień 2010 Napisano 11 Wrzesień 2010 a nie zgadzam sięwg mnie to 15 saperski batalionw nim był podział na roty - z czym się zgodzę, że jest to trochę dziwnehttp://www.pugoviza.ru/files3/images/cl_bt/ps_sap/b_15sb_1.jpg
Prałat Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Napisano 5 Wrzesień 2010 CzołemNa leśnej ścieżce wyszła taka blaszka, mi wygląda na I wojnę, może mi ktoś coś o niej więcej powiedzieć???Z tyłu nie ma żadnych numerów, mocowanie jakby przylutowane było kiedyś, nie ma żadnych wąsów.Prałat
Prałat Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Napisano 5 Wrzesień 2010 doszedłem że ta litera po prawej to chyba ruskie b więc carska ale dalej nie mam pojęcia od czego
Jacek.Ant. Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Tutaj strona z licznymi znakami.SB to może byc sapernyj batalion.http://www.pugoviza.ru/files3/ps_class_cat.shtml?d=1&fn=ps_sap&n=Инженерные войска
HU13ERT Napisano 5 Wrzesień 2010 Napisano 5 Wrzesień 2010 12 P - 12 Rota (kompania)15 Cб - 15 Strzelecki Batalion227 - Numer porządkowy żołnierzaWygląda na Licznyj znak" tej formacji.Pozdrawiam.H.
HU13ERT Napisano 5 Wrzesień 2010 Napisano 5 Wrzesień 2010 15 Strzelecka Brygada - raczej takie tłumaczenie będzie
Prałat Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Napisano 5 Wrzesień 2010 Wielkie dzięki HU13ERT, tylko że to wygląda jakby było przyczepione raczej do jakiegoś przedmiotu a nie jako nieśmiertelnik, ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
Pytanie
Prałat
Czołem
Na leśnej ścieżce wyszła taka blaszka, mi wygląda na I wojnę, może mi ktoś coś o niej więcej powiedzieć???
Z tyłu nie ma żadnych numerów, mocowanie jakby przylutowane było kiedyś, nie ma żadnych wąsów.
Prałat
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.