sierżant Bączek Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Napisano 31 Sierpień 2010 pomożecie rozszyfrowac blaszke
bjar_1 Napisano 2 Wrzesień 2010 Napisano 2 Wrzesień 2010 Pułki szkolno-zapasowe W-SS:SS-Kavallerie-Ausbildungs und Ersatz-RegimentSS-Artillerie-Ausbildungs- und Ersatz-RegimentSS-Flak-Ausbildungs- und Ersatz-RegimentSS-Kraftfahr-Ausbildungs- und Ersatz-RegimentSS-Panzer-Ausbildungs- und Ersatz-RegimentCiężko będzie przyporządkować ten ułamek blaszki do jednego z tych pułków - przez ręce przeszło mi kilkanaście blaszek SS-Flak A.u.E.Rgt i Art A.u.E.Rgt i w zasadzie każda była bita inną czcionką, więc czcionka w identyfikacji nie pomoże...
Luftlander Napisano 2 Wrzesień 2010 Napisano 2 Wrzesień 2010 Bardzo podobne są na blaszce ze zdjęcia które zamieściłem powyżej jedyna różnica to to że jest Regiment a nie Batalion, ale Regimenty szklono/zapasowe też istniały;SS-Kavallerie-Ausbildungs und Ersatz-Regiment (SS-Tr.Üb.Pl. Böhmen") SS-Grenadier-Ausbildungs und Ersatz-Regiment 14 (Sillein/ Slowakei) SS-Grenadier-Ausbildungs und Ersatz-Regiment 20 (Estn. Ausb.Rgt. Nr. 1) (SS-Tr.Üb.Pl. Neuhammer") SS-Artillerie-Ausbildungs- und Ersatz-Regiment (Prag) SS-Flak-Ausbildungs- und Ersatz-Regiment (München) SS-Kraftfahr-Ausbildungs- und Ersatz-Regiment (Weimar-Büchenwald)
Luftlander Napisano 2 Wrzesień 2010 Napisano 2 Wrzesień 2010 SS-Panzer-Ausbildungs- und Ersatz-Regiment (SS-Tr.Üb.Pl. Sennelager" b. Paderborn)
bjar_1 Napisano 2 Wrzesień 2010 Napisano 2 Wrzesień 2010 Jak wyżej ;)Tych z numerkami" nie umieszczałem ;)
sierżant Bączek Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Napisano 31 Sierpień 2010 pomożecie rozszyfrowac blaszke
Luftlander Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Na to wygląda że SS, bita dwu stronie zamieszczam przykładową blaszkę (źródło wehrmacht.awards).
abcd Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 ćwiartka pochodzi z blachy SS (Artillerie lub Flak albo jeszcze coś innego) Ersatz und Ausbildungs Regiment.Jakie były jeszcze szkolno-zapasowe pułki W-SS ?
Pytanie
sierżant Bączek
pomożecie rozszyfrowac blaszke
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.