Skocz do zawartości
  • 0

Nieśmiertelnik pierwsza wojna

Skok

Pytanie

Napisano
Czy mógłby ktoś napisać co za jednostka kryje się pod skrótem:
6 LST. J. E. B. . XX 13. 2k

Domyślam się że Infanterie Ersatz Batalion 2 kompania ale reszty nie potrafię rozszyfrować.
Pozdr

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy mógłby ktoś napisać co za jednostka kryje się pod skrótem:
6 LST. J. E. B. . XX 13. 2k

Domyślam się że Infanterie Ersatz Batalion 2 kompania ale reszty nie potrafię rozszyfrować.
Pozdr
Napisano
Dzięki:-)

Tego Landsturmu i Korpusu się domyślałem. Natomiast nie wiem co to Landturm Brigade". Czy mógłbyś wyjaśnić? Na odwrocie ma I. R. 5. 0 . 11. K . 1062 - Piąty pułk piechoty 11 kompania to wiem. Nie wiem co oznacza ". Domyślam się, żę to dobicie na drugiej stronie to na skutek przeniesienia?

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.
Napisano
6 LST. J. E. B. . XX 13. 2k to nie przypadkiem 6 komp,13 batalionu zapasowego piechoty Landszturmu przy XX korpusie armijnym ?
Napisano
Przepraszam - miało być Landsturm Brigade - Brygada Landsturmu

No to jak już tak dociekamy to po pierwsze wolałbym obejrzeć na oczy te bicia albo chociaż się dowiedzieć na czym to jest wybite bo jakieś to pogmatwane. Za dużo kropek albo chodzi o pułk 50". Dwa bicia mogło oznaczać przeniesienie.
Napisano
Kompletne bicie
1 strona:
Otto Hintze.
Nowawes. Wallstr 35.
10. 9. 77.
6 LST. J.E.B. XX 13. 2k. 7348.

Druga strona:
J.R.5.0. 11K. 1062

Foty na razie nie jestem w stanie dać.
Napisano
Blacha to górna połówka. Cynkowy żeton jak w drugiej wojnie. Blacha pochodzi z Olsztyna. To nie moje trafienie, aczkolwiek teraz jest w moich rękach. Jeśli będzie taka potrzeba to mogę jutro koło 10 wrzucić fotki.

Pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie