sqr Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 Witam! Mam 3 takie guziki...średnica 22-23mm różnicę pomiędzy nimi widać gołym okiem i tu mam pytanie; skąd ta różnica? z góry dzięki za informacje sqr Link to comment Share on other sites More sharing options...
sqr Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 " Link to comment Share on other sites More sharing options...
sqr Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 ŁZ? Ł7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 z tego co pamiętam, guziki cynkowe były przeznaczone dla szeregowych.Bicie powinno być “Ł.Z.G.” i numer serii w lustrzanym odbiciu - czasem niedokładnie było wybite.o guzikach wz 52 więcej przeczytasz :http://wolf.pl/guziki.html#C6-pozdro-Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 11:33 27-08-2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martian Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 http://www.monety.banknoty.pl/pj/guziki/op.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
sqr Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 wielkie dzięki! przy okazji poproszę o info o tym guziczku 22mm\\miedz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sqr Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 " Link to comment Share on other sites More sharing options...
sqr Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 bicia *FEIN* i inicjały W S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martian Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 mam identyko i podejrzewam, że guzik produkcji iemieckiej" z ok poł. XIX w Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Martian - odnośnie polskich guzików - swoją drogą, to ciekawe.W linku, który ty podałeś opis guzików wz 52 jest niemal identyczny jak ze strony wolfa - nie prześledziłem szczegółowo, ale dość dokładnie.Nie ma na niej żadnej wzmianki, z jakich źródeł pochodzi opis, czy jest skopiowany, czy to wytwór autora.do czego zmierzam ? Otóż już od dłuższego czasu próbuję sie skontaktować z wolfem w celu możliwości legalnego wykorzystania fragmentów jego opracowania, do opisania zbiorów....kolega wolf milczy....martwa dusza ? nie wiem co myśleć o tym, a wiecie - z prawami autorskimi nie ma żartów :)sorry, że trochę nie w temacie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 guzik z szachownicą" to chyba dość popularny wzór cywilny....http://myvimu.com/exhibit/24-guzik-cywilny-szachownicahttp://myvimu.com/exhibit/36-guzik-cywilny-szachownica Link to comment Share on other sites More sharing options...
sqr Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 a coś na temat jego pochodzenia,wieku i producenta ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martian Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Nie wiem... tu były opisy i regulaminy więc zamieściłem tą stronę. chyba na podstawie czyichś obserwacji i regulaminów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 ja to rozumiem i nie bardzo wnikam w to, czy ktoś, powiedzmy, wykorzystał opis innego - to sprawa między nimi.Mnie chodzi o to, aby być wporządku z prawami autorskimi, gdybym musiał wyjść poza definicję cytatu i chciał wykorzystać obszerniejszy opis do danego guzika.Samemu już niewiele można wymyślić w tym temacie, a opracowanie wolfa jest dobre.Niestety wolf milczy.....zastanawiające jest również to, że ostatnie wydarzenia opisane na tej stronie pochodzą z 2002 roku - czy Mundur i Broń" jeszcze istnieje ?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 12:36 27-08-2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martian Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 sprawa się wyjaśniła Tekst: MICHAŁ JAROSZYŃSKI-WOLFRAM " więc popróbuj przez kontakt na tej stronie co zapodałem może więcej coś wiedzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 słuchaj....wolfa to ja nawet przez jeden z portali społecznościowych znalazłem (nie na f tylko na n) :))ale nie odpowiedział......będę jeszcze próbował - tymczasm koniec OT, bo nam po łapach dadzą :))chociaż sprawa rykoszetem o guziki się rozbija....Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 12:55 27-08-2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.