Skocz do zawartości

Kiedy Smętek przestaje wystarczać...

mike_whiskey

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Kolegów!

Od 3 miesięcy mam HS-3 Smętek. Byłem nastawiony głównie na militarkę + trochę koloru (monetki itp). Generalnie wykrywacz naprawdę dobry, jestem zadowolony, tylko że ostatnio moje preferencje się zmieniły i wygląda to tak, że potrzebuję wykrwacza z dobrą dyskryminacją, z możliwością wycięcia poszczególnych metali, dobry zarówno na drobnicę kolorową (szczególnie monetki) jak i na militarkę (z niej nie chcę rezygnować).

Słyszałem dobre opinie o Minelabach, Ciboli, Proximie. A co Wy sugerujecie? A co z Ace 250?

Mój budżet to jakieś 1200 zł, ale zaraz ktoś powie, że jak dołożysz 300 zł itd..., więc od razu dokładam: mam 1500 zł. Mogę kupić używkę.

Z góry dzięki!
Mike
Napisano
miałem ten sam dylemat :)) kupiłem proxime i teraz są 2 :)) ogólnie jest ok :) czekam na obiecaną większa cewkę do proxy to bedzie mozna hs-a na stałe odstawić :)
Napisano
Generalnie czytam forum dziś zawzięcie i widzę 3 opcje:

1. Proxima (jednak masa tego sprzętu jest dość spora)
2. Tesoro Vaquero
3. Minelab Sovereign GT

I jak się domyślacie - mam zagwozdkę. Na Proximę stać mnie nową, pozostałe dwa używki.

Każdy ma swoje plusy i minusy, zwolenników i zagorzałych przeciwników. Czytam forum i sam nie wiem co o tym myśleć. Czasem mam wrażenie, że ludzie Rutusa piszą listy pochwalne na forum;) Skłaniałbym się do Proximy, ale przeraża mnie jej masa. Kolega ma za to GT i fanty fajne wychodzą, ale jest drogawy. Co do Vaquero, to opinie dobre, ale tutaj identyfikacja tylko na dźwięk, bo wyświetlacza nie ma.

Co sądzicie?
Napisano
Ten White's 5900 di pro sl może być dobrym wyborem. Ewentualnie w gre wchodzi MInelab Sovereign GT. Mimo, żen ie posiada pracy statycznej całkiem nieźle radzi sobie z grubym żelazem.

Pozdrawiam
Napisano
Tylko używane. Na eBay kupisz za kilkaset złotych z przesyłką. U nas na Allegro cena wzięta z Księżyca (~1500zł). Za tyle samo na eBay kupisz używanego XLT, który jest użytkowo zdecydowanie lepszy od 5900 i świetny zarówno na kolor jak i na militarkę - uniwersalny.
Napisano
Witam.
Moja historia jest podobna. Zaczynałem od polskiej wykrywki która dawała sygnały do kamieni, potem kupiłem nowego smętka no i efekty były na głebokiej militarce ale czułem niedosyt jeżeli chodzi o drobne monetki więc sprzedałem smętka kupiłem ACE 250 no i na terenach kilkukrotnie przechodzonych ze smętkiem wyszło jeszcze sporo drobnych monet. NO tak ale co z militarką?-dupa żeby znależ bagnet to już jest problem , teraz kupiłem CS-1220XD i jest bajka hełm spokojnie z metra a i drobne monetki pięknie łapie ale zawsze bede powtarzał ze statyk to statyk ale to tylko moja opinia.
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie