Skocz do zawartości

Grudziądz- Europejskie Dni Dziedzictwa

mjut

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Mam przyjemność zaprosić na imprezę historyczną, która odbędzie się w dniach 10,11,12 września w Grudziądzu w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa.
Sporo czasu, sporo atrakcji, m.in.
Odtworzenie drużyny piechoty niemieckiej z roku 1939,
Odtworzenie drużyny piechoty polskiej z roku 1939,
Ukazanie życia obozowego żołnierzy,
Odtworzenie polskiego szpitala polowego wraz z lekarzami, sanitariuszkami i pacjentami,
Inscenizacja historyczna,
Walki i pokazy rycerskie,
Żywe ekspozycje uzbrojenia i umundurowania tak średniowiecznego jak i okresu II Wojny Światowej,
Wiele konkursów i zabaw.
Jednym słowem będzie się działo!
Zapraszamy!

Plan imprezy: http://lh6.ggpht.com/_0JWmcoSbzkg/THNfHvp49BI/AAAAAAAAErI/duFIGIzLnoM/ekport.jpg

Organizatorzy:
UM Grudziądz
Muzeum w Grudziądzu
Stowarzyszenie Twierdza Chełmno + Garnizon Częstochowa
Stowarzyszenie Chorus Culmensis
Zastęp Rycerski z Chełmna
Chorągiew Ziemi Chełmińskiej
Biblioteka Miejska w Grudziądzu
MZK Grudziądz
MWGO Grudziądz

• 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
W imieniu eprezentacji" Częstochowy i Sosnowca, chciałbym podziękować Organizatorom za udaną imprezę, mimo iż aura próbowała płatać wszelakie figle, sądzę iż Wszyscy dali przysłowiową radę.

Pozdrowienia i podziękowania dla całego Chełmna (dla Mjuta za zaproszenie, dach nad głową i miło spędzone dni),dla ekipy Grudziądza (Szczególnie dla Mariuszdzialo za pomoc przy organizacji obozowiska) Tomali, Sturma, Dawida G. (za motocykl i udział w inscenizacji), Graudenza, Boxiego, Brena, Bandery i wszystkich, których udało nam się poznać.

Mam nadzieję że za rok spotkamy się ponownie w Grudziądzu podczas drugiej edycji.

Jak tylko odeśpię - wrzucę kilka fotek z obozowiska, w związku z tym iż nikt od nas nie pstrykał na placu bitewnym.

pozdrawiam.
D.

Szanowni uczestnicy forum, to po prostu skandal. Umawiać to możecie się na priv, a takimi wpisami zwyczajnie zaśmiecacie. Proszę umieszczać tu relacje, fotki, wrażenia, a sformułowania: o ja przyjadę, nara", darujcie sobie, proszę (póki co)

kolego total dziękuje za ciekawie i mile spędzony czas z Wami.
Wykonaliście kawał dobrej nikomu niepotrzebnej roboty:-) żart hehe

Specjalnie dla ciebie jako pierwsza fotka(chociaż to mjut powinien byc number one jako szef" imprezy) ale mam nadzieję że się nie obrazie,że jest zaraz za tobą.

co do spotkania za rok to nie omieszkam się z Wami wszystkimi spotkać,no chyba że nasze wspaniałe miasto coś wykombinuje co do samej imprezy-bo i takie sytuacje pamiętam- ale jestem dobrej myśli.

Jeszcze raz dzięki za wspaniałą zabawę.

boxi0 sławek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie