verdinand Napisano 22 Sierpień 2010 Autor Napisano 22 Sierpień 2010 Witam,Proszę o pomoc w identyfikacji sygnatury srebrnej patery.Z góry dziękuje za pomoc.Pozdrawiamverdinand
traper6 Napisano 23 Sierpień 2010 Napisano 23 Sierpień 2010 Wy się podpieracie niedorobioną stronką internetową Silver marks", ja się podpieram angielską publikacją The Lyle official antiques review 1989", autor Tony Curtis.Jest to angielskie srebro z miasta Sheffield, 1918 rok.Pozdro.
verdinand Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Napisano 23 Sierpień 2010 Dziękuję za wskazówki i pomoc. Bardzo prosiłbym traper6 o więcej informacji na temat tych znaków z puncy, np. jakiej to próby srebro - oczywiście, o ile dostępne są te informacje w wymienionej publikacji?
traper6 Napisano 23 Sierpień 2010 Napisano 23 Sierpień 2010 Srebro próby 925.Jubiler nie znany (mało populary), a bynajmniej ja nie dysponuję aż tak szczegółowymi danymi.
verdinand Napisano 22 Sierpień 2010 Autor Napisano 22 Sierpień 2010 Witam,Proszę o pomoc w identyfikacji sygnatury srebrnej patery.Z góry dziękuje za pomoc.Pozdrawiamverdinand
tyfus Napisano 22 Sierpień 2010 Napisano 22 Sierpień 2010 patera pochodzi z W. Brytaniimoże ta stronka pomoże ci coś więcej na temat punc :http://www.925-1000.com/british_marks.html-pozdro-
verdinand Napisano 22 Sierpień 2010 Autor Napisano 22 Sierpień 2010 Dzięki za pierwsza wskazówkę - podejrzewałem, ze może pochodzić z Wielkiej Brytanii i byłem na podanej stronce. Niestety identycznego znaku nie znalazłem - najczęściej literka a jest formie dużej - A, korony również są nieco inne, często z uśmiechnięta buźką :o), a tu buźki nie ma.
Pytanie
verdinand
Witam,
Proszę o pomoc w identyfikacji sygnatury srebrnej patery.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
verdinand
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.