Nazir Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 Witam! Mam pytanie bo ostatnio się dowiedziałem, że WD-40 zamiast zabezpieczyć przed rdza to może spowodować że będzie ona jeszcze bardziej wychodzić.WD-40 jest tłuste i prędzej bym powiedział, że szybko odparuje i trzeba by ponawiać zabieg co jakiś czas. Więc mam pytanie jeżeli rozprowadziłem po hełmie WD to lepiej ten hełm wyczyścić bo to może pogorszyć ich stan czy zostawić i odczekać aż sam odparuje?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 wd40 - jak dla mnie,to odrdzewiacz - nie chroni i nie koserwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazir Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 Ok! Ale czy może zaszkodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Z doświadczenia wiem że na krótką metę pomaga.Jakiś strasznie negatywnych skutków stosowania nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 użyłem wd40 do zawiasów przy samochodzie - piszczeć zaczęły cholery :)psiknąłem....po dwóch dniach wypłukało mi ślicznie całą rdzę, cały zawias przybrał rudą barwę, no a drzwi.....jeszcze gorzej zaczęły piszczeć ! :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazir Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 Ok! A powiedzcie mi co mam teraz zrobić jak już hełm jest przesmarowany tym WD czy zetrzeć ja szmata czy czekać aż odparuje i przesmarować wazeliną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 Nazir przeczytaj SE co pisze na puszce na stronie mniej kolorowej,wiem że to może być trudne ale spróbuj,wiele wyjaśnia i zapobiega zadawaniu głupich pytań.Ja konserwuje WD40 i nic mi nie rdzewieje itp,tylko trzeba co jakiś czas powtórzyć operacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=673950#1095374 wole się upewnić, WD-40 nie powinien ruszyć oryginalnej farby z przybornika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazir Napisano 11 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2010 Wiem co pisze na puszce a zadaje takie pytania bo niektórzy twierdza że po stosowaniu WD przedmiot po jakimś czasie jeszcze więcej rdzewiał niż poprzednio.P.Svis1939 - nie mierz wszystkich swoją miarą bo to co dla Ciebie może byc trudne to akurat nie musi być dla innych! Czytałem to co jest na puszce, trafiłem ładny hełm z kalką i wole się upewnić, że to co pisze na opakowaniu nie szkodzi w praktyce bo zdania są podzielone.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 Nazir specjalnie odnośnie Twojego pytania - foto,śmiem twierdzić z doświadczeń że tak jest w istocie i przedmiot psiknięty co jakiś czas nie objawia dalszej korozji.Oczywiście jeśli jest trzymany w warunkach pokojowych itp, a nie w dziurawej szopie skąd może rdzawe zarzuty co niektórych...sudajew farby ci nie ruszy,będzie nawet lepiej wyglądać po takim natłuszczaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazir Napisano 11 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2010 Serdecznie Dziękuję za pomoc!!!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.