Skocz do zawartości

WD-40

Nazir

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Mam pytanie bo ostatnio się dowiedziałem, że WD-40 zamiast zabezpieczyć przed rdza to może spowodować że będzie ona jeszcze bardziej wychodzić.WD-40 jest tłuste i prędzej bym powiedział, że szybko odparuje i trzeba by ponawiać zabieg co jakiś czas. Więc mam pytanie jeżeli rozprowadziłem po hełmie WD to lepiej ten hełm wyczyścić bo to może pogorszyć ich stan czy zostawić i odczekać aż sam odparuje?
Pozdrawiam
Napisano
użyłem wd40 do zawiasów przy samochodzie - piszczeć zaczęły cholery :)

psiknąłem....po dwóch dniach wypłukało mi ślicznie całą rdzę, cały zawias przybrał rudą barwę, no a drzwi.....jeszcze gorzej zaczęły piszczeć ! :))
Napisano
Ok! A powiedzcie mi co mam teraz zrobić jak już hełm jest przesmarowany tym WD czy zetrzeć ja szmata czy czekać aż odparuje i przesmarować wazeliną?
Napisano
Nazir przeczytaj SE co pisze na puszce na stronie mniej kolorowej,wiem że to może być trudne ale spróbuj,wiele wyjaśnia i zapobiega zadawaniu głupich pytań.

Ja konserwuje WD40 i nic mi nie rdzewieje itp,tylko trzeba co jakiś czas powtórzyć operacje.
Napisano
Wiem co pisze na puszce a zadaje takie pytania bo niektórzy twierdza że po stosowaniu WD przedmiot po jakimś czasie jeszcze więcej rdzewiał niż poprzednio.
P.S
vis1939 - nie mierz wszystkich swoją miarą bo to co dla Ciebie może byc trudne to akurat nie musi być dla innych! Czytałem to co jest na puszce, trafiłem ładny hełm z kalką i wole się upewnić, że to co pisze na opakowaniu nie szkodzi w praktyce bo zdania są podzielone.
Pozdrawiam
Napisano

Nazir specjalnie odnośnie Twojego pytania - foto,śmiem twierdzić z doświadczeń że tak jest w istocie i przedmiot psiknięty co jakiś czas nie objawia dalszej korozji.
Oczywiście jeśli jest trzymany w warunkach pokojowych itp, a nie w dziurawej szopie skąd może rdzawe zarzuty co niektórych...

sudajew farby ci nie ruszy,będzie nawet lepiej wyglądać po takim natłuszczaniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie