Eastlegion Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 Witam.Czy jest prawdą, ze autorem słów Dajcie mi niemiecką technologię i polskich żołnierzy, a wygram wszystkie bitwy" był Adolf Hitler? Słyszałem też, że są to słowa jakiegoś niemieckiego generała.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Nie, jakiś głupek na demotywatorach dodał to byleby się dostać na główną stronę. Poczytaj tam komentarze, takie słowa padły z ust kogoś innego, możliwe, że pod Westerplatte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blo39 Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Chyba Eastlegion ogląda demotywatory, nie są dobrym źródłem cytatów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastlegion Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 blo39... Demotywatory nie są jedynym źródłem cytatów, ale masz prawo o tym nie wiedzieć. Po prostu nie mierz mnie swoją miarą i tyle... Kilka lat temu spotkałem się z tym cytatem, więc już nieco dłużej egzystuje w sieci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blo39 Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 East czemu mnie atakujesz? Moja wypowiedź nie była nastawiona negatywnie wobec ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastlegion Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 Wybacz! Ciężki dzień miałem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blo39 Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Wybaczam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Wiedzy z demotów się nie czerpie, tam jest dużo przekłamań, robione są na halo". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Widziałem tego demata,jednak kiedyś w jakiejś książce wyczytałem ten cytat,i jesli wierzyć knidze,miał to powiedzieć jakiś szwabski wojskowy..ale nic więcej nie pamiętyam:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Powiedział to niemiecki oficer do kapitulujących żołnierzy na Westerplatte. Nie dokładnie tak, ale bardzo podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastlegion Napisano 17 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2010 Również słyszałem, że słowa te mogły paść na Westerplatte. Dzięki za pamięci odświeżenie.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Napoleon mial Polska Armie i Francuska technike, ale nie az tak wiele mu to pomoglo.Nie ma sie co przeceniac bo kazdy narod przyparty do muru broni sie jak moze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samgnus Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 Z tego,co pamiętam,to Napoleon miał powiedzieć kiedyś,że ...dajcie mi takich żołnierzy,jak Polacy (ale bez techniki-dopisek autora postu...:)) )...A tak na poważnie-nie wiem ile w tym prawdy,bo byłem za krótko,ale powiedziano mi taki dowcip o polskich kobietach w USA,tj.polskie matki uczą swoje córki od małego jak zakładać majtki...tj.żółtym do przodu,a brązowym do tyłu :))Powaga nadal tak opowiadają sobie o Nas...i czy to oznacza,że to prawda o Naszych Kobietach ?!(podobnie ,jak w temacie)Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.