Skocz do zawartości

Adolf Hitler - powiedzenie

Eastlegion

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Czy jest prawdą, ze autorem słów Dajcie mi niemiecką technologię i polskich żołnierzy, a wygram wszystkie bitwy" był Adolf Hitler? Słyszałem też, że są to słowa jakiegoś niemieckiego generała.
Pozdrawiam.
Napisano
Nie, jakiś głupek na demotywatorach dodał to byleby się dostać na główną stronę. Poczytaj tam komentarze, takie słowa padły z ust kogoś innego, możliwe, że pod Westerplatte.
Napisano
blo39... Demotywatory nie są jedynym źródłem cytatów, ale masz prawo o tym nie wiedzieć. Po prostu nie mierz mnie swoją miarą i tyle... Kilka lat temu spotkałem się z tym cytatem, więc już nieco dłużej egzystuje w sieci...
Napisano
Widziałem tego demata,
jednak kiedyś w jakiejś książce wyczytałem ten cytat,
i jesli wierzyć knidze,miał to powiedzieć jakiś szwabski wojskowy..
ale nic więcej nie pamiętyam:/
Napisano
Napoleon mial Polska Armie i Francuska technike, ale nie az tak wiele mu to pomoglo.
Nie ma sie co przeceniac bo kazdy narod przyparty do muru broni sie jak moze.
Napisano
Z tego,co pamiętam,to Napoleon miał powiedzieć kiedyś,że ...dajcie mi takich żołnierzy,jak Polacy (ale bez techniki-dopisek autora postu...:)) )...A tak na poważnie-nie wiem ile w tym prawdy,bo byłem za krótko,ale powiedziano mi taki dowcip o polskich kobietach w USA,tj.polskie matki uczą swoje córki od małego jak zakładać majtki...tj.żółtym do przodu,a brązowym do tyłu :))Powaga nadal tak opowiadają sobie o Nas...i czy to oznacza,że to prawda o Naszych Kobietach ?!(podobnie ,jak w temacie)Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie