danielka Napisano 31 Lipiec 2010 Autor Napisano 31 Lipiec 2010 Witam. Mam Fishera f2 od niedawna i cały czas miałem fabryczne baterie alkaliczne energizer. Ostatnio podczas poszukiwań stan baterii zaczął migać, dzieje się to wtedy gdy wykrywacz coś wykryje. Czy to jest normalne?? czy muszę już wymienić baterie czy jeszcze mi trochę posłużą??
ensiferum3 Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 Ostatnio podczas poszukiwań stan baterii zaczął migać, dzieje się to wtedy gdy wykrywacz coś wykryje"heh, od tego służą inne ikony. Po prostu wskaźnik poziomu baterii wskazuje niski poziom baterii;) Musisz wymienić je. Aby zaoszczędzić na bateriach, polecam kupić ładowarkę i aku", poszukaj w wyszukiwarce, temat wałkowany nie raz.
danielka Napisano 31 Lipiec 2010 Autor Napisano 31 Lipiec 2010 ale nie chodzi o to ze baterie są wyczerpane może akurat o to ale jest tak ze poziom baterii pokazuje polowe po pewnym czasie 25% poniżej znowu polowe itp
danielka Napisano 31 Lipiec 2010 Autor Napisano 31 Lipiec 2010 Stanie się coś jeżeli kupie zwykłe baterie a nie alkaliczne?? w instrukcji jest czarno na białym napisane ze muszą być baterie alkaliczne ale gdzieś czytałem ze nawet na normalnych z Tesco śmiga
ensiferum3 Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 Wykrywacz nie potrafi dokładnie ocenić stanu baterii.
krzysiek9559 Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 Nie używaj zwykłych bateri, po pierwsze są słabsze, po drugie jest możliwość wylania się zawartości z bateri do komory powodując nieodwracalne uszkodzenia podzespołów elektronicznych, pare groszy więcej jest więc warto wydać.Trwałość bateri alkaicznych jest o wiele większa.
danielka Napisano 31 Lipiec 2010 Autor Napisano 31 Lipiec 2010 Krzysiek 9559 masz racje. Problem rozwiązany zamieniłem baterie miejscami i okazało się ze ich poziom to około 50% a co najważniejsze wskaźnik już nie szaleje.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.