a.korbaczewski Posted July 26, 2010 Author Share Posted July 26, 2010 Czy jakieś pokazy w Warszawie organizowane są w tym roku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeteufel Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8176064,XX_Bieg_Powstania_Warszawskiego__bieglo_ponad_4000.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario33 Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Nie ma przygotowanych inscenizacji batalistycznych sensu stricte. Z oficjalnych ogólnomiejskich uroczystości są dwie quasi-rekonstrukcyjne imprezy:31 lipca, godz. 17 - spektakl „Blok z Powiśla” poświęcony powstańczej codzienności warszawiaków, kamienica przy Konopczyńskiego 5/71 sierpnia, godz. 10 - uroczystości przy pomniku Mokotów Walczący - 1944. Inscenizacja „Marsz Mokotowa”, park im. gen. Orlicz-DreszeraNie wiem jak w poszczególnych dzielnicach, ale nie słyszałem nic o imprezach rekonstrukcyjnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zolek30 Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 czyli ta impreza tez już umiera. szkoda. smutne ale prawdziwe!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rwd Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Z tego co słyszałem to w niedziele, 1 i 8 sierpnia mają, z inicjatywy grup powstańczych i ich funduszy, stanąć na Starówce symboliczne barykady. Planowane lokalizacje to ul. Freta - kościół św. Jacka i ulica Długa, niedaleko pomnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.