a.korbaczewski Napisano 26 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2010 Czy jakieś pokazy w Warszawie organizowane są w tym roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8176064,XX_Bieg_Powstania_Warszawskiego__bieglo_ponad_4000.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Nie ma przygotowanych inscenizacji batalistycznych sensu stricte. Z oficjalnych ogólnomiejskich uroczystości są dwie quasi-rekonstrukcyjne imprezy:31 lipca, godz. 17 - spektakl „Blok z Powiśla” poświęcony powstańczej codzienności warszawiaków, kamienica przy Konopczyńskiego 5/71 sierpnia, godz. 10 - uroczystości przy pomniku Mokotów Walczący - 1944. Inscenizacja „Marsz Mokotowa”, park im. gen. Orlicz-DreszeraNie wiem jak w poszczególnych dzielnicach, ale nie słyszałem nic o imprezach rekonstrukcyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolek30 Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 czyli ta impreza tez już umiera. szkoda. smutne ale prawdziwe!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rwd Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Z tego co słyszałem to w niedziele, 1 i 8 sierpnia mają, z inicjatywy grup powstańczych i ich funduszy, stanąć na Starówce symboliczne barykady. Planowane lokalizacje to ul. Freta - kościół św. Jacka i ulica Długa, niedaleko pomnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.