Nadwojciech Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2010 Witam,według opowiadań mojej mamy około roku 1969go (była wtedy dzieckiem więc na rok trzeba brać poprawkę) okolicy wsi Wólka Zychowa miedzy Przysuchą a Stąporkowem rozbił się jakiś samolot,jego szczątki były wywożone z lasu na ciężarówkach.Podobno był pomalowany na biało i pomarańczowo.Niestety na obecną chwile wiem tylko tyle.Jakieś pomysły?Rady?Jak ugryźć ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 Taka moja rada Kol. bjara, trzeba będzie zaprosić na konwejer".gw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 Jesli taki kolorowy ptak" to raczej cywil bedzie.Z wojskowym poszlo by predzej bo mam gdzie pytac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2010 Biara znam osobiście bo sąsiad prawie :)Zapytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rwd Napisano 22 Lipiec 2010 Share Napisano 22 Lipiec 2010 Kolory sugerują malowanie prototypu. Z dużych samolotów rozbił się, ale troche dalej (okolice Białobrzeg) MD-12. Było to we wrześniu 1963. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 23 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2010 Biar też niestety nic nie wie.Jak się wybiorę w tamte okolice osobiście to może coś więcej się dowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Lipiec 2010 Share Napisano 24 Lipiec 2010 O tej katastrofie (?) nic nie słyszałem niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba_70 Napisano 25 Lipiec 2010 Share Napisano 25 Lipiec 2010 Polecam tutaj kopalnię wiedzy o polskich katastrofach lotniczych- Pamięci lotników wojskowych 1945-2003" http://godi.pl/files/products/45259.jpgOczywiście książka dotyczy tylko katastrof wojskowych.Niestety jest to biały kruk- nakład wyczerpany, a w bibliotekach próżno szukać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 25 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2010 Dzięki Kuba.Zapoluje na ten tytuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Sporo o MD 12 i katastrofie znajdziesz na http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/15-wypadki_i_incydenty_lotnicze/22716-katastrofa_w_latach_60_tych_w_okolicach_wsi_bronislawow_powiat_bialobrzeski.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Polecam zwłaszcza ostatni link na tej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 26 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2010 Dzięki,bardzo ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.