Skocz do zawartości

fisher f2 wariuje

danielka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam od niedawna jestem posiadaczem Fishera f2. Mam dość często tak ze bez powodu mi wariuje po zmniejszeniu czułości rownież tak jest. Spotkał się ktoś z takim czym s?? Pozdrawiam
Napisano
Telefon komórkowy może tak wpływać na wykrywkę- wyłączyć i sprawdzić.
Chodzenie w pobliżu linii wysokiego napięcia- nie chodzić;)
Nieodpowiednie baterie- zakupić renomowanej firmy i sprawdzić.
Napisano
Ewentualnie sprawdzić całe oporządzenie buty spodnie , klucze w kieszeni.Fiszki na granicy zasięgu będą sygnalizować każdy metal dzieje się tak ponieważ układ który odpowiada za dyskryminacje nie morze przypisać znajdki do danej kategorii i woli dać sygnał na ''zapas'' aby zmusić operatora do ponownego dokładnego sprawdzenia miejsca nad którym znajdowała się cewka.
Napisano
Ewentualnie sprawdzić całe oporządzenie buty spodnie , klucze w kieszeni--- klucze w kieszeni? Biegałem z ewcią rok czasu. To czasami zwariowana wykrywka, baterie alka. enerdzajzera, a ona i tak jak chciała to dostawała wariacji.To taki sprzęt, na dzwięk komury wariatka, pod liniami wys nap wariatka....i tak od siebie też wariatka.Czasami odkładałem ją i przyglądałem sie , patsząc na nią jak na epileptyka w ataku padaczkowym....tyle było nerwów, a czasami cicha była jak trusia, że trzeba było coś pod cewkę pakować , patrząć czy czasem nie padła. Pozdrawiam isztwan
Napisano
Panie Isztawan dlaczego pan się dziwisz że ''klucze w kieszeni '' dają sygnał przecież w spodniach typu bojówki dole kieszenie znajdują się poniżej kolan a po zatym często gęsto przełażąc przez miedze,doły ''zadzieramy'' cewkę do góry fiszki są dla cierpliwych ja nie jestem mam ''białego '' ale f2 dałem bratu i na polach efekty mamy prawie identyczne on się nigdy nigdzie nie spieszy/',.wolny dokładny.
Napisano
Ok jeżeli używasz takich dziwacznych spodni z mnóstwem kieszeni znajdujących się jeszcze poniżej kolan, w których tkwią zameczki błyskawiczne, a kieszenie napchałeś jeszcze mnóstwem skarbów, drepczą do tego przy samej cewce , to zgadzam się z Tobą. Ja piszę o zachowaniu f2 wykluczając powody zachowania, dla których sam mogę być tego przyczyną.
Napisano
No dobra temat ekwipunku mamy odwalony pozostaje jeszcze kwestia wilgotnej elektroniki rozebrać obudowę i położyć w suchym miejscu (nie na słońcu)po leżakowaniu złożyć i sprawdzić.Danielka pisz czy coś pomogło.Isztawan ty bierzesz mnie za gościa który lata po polu ubrany jak klaun?Zwykłe spodnie bundezwery kieszenie mają przy kolanach i są zapinane na guziki nie ''zameczki''a do tego ja zabieram nie tylko fanty ale i śmieci które wykopie jeśli ty robisz inaczej to twoja sprawa.
Napisano
Może i tak się ubierasz, ja cie nie widziałem, ale piszesz, że ---kieszenie poniżej kolan----potem----przy kolanach----a, tak naprawdę są naszyte przy udach. Teraz sprawa rozebrania elektroniki, pokaż jak to się robi, czy chodzi ci o zwykłe wyciągnięcie baterii?Bo dostanie się do środka to chyba nie jest prostą sprawą, dla laika, chyba, że prowadzę pisemną rozmowę z fachowcem?
Napisano
powodem były zakłócenia elektromagnetyczne wywołane przez telefon komórkowy, jestem Świeżakiem ale mój błąd ze nie pomyślałem o takiej rzeczy. Pozdrawiam
Napisano
kol. Isztawan fachowcem nie jestem chociaż z wykształcenia jestem elektronikiem ale do rozebrania puchy z elektroniką nie trzeba być orłem z tej dziedziny.Cieszę się że rada ensiferum3 podziałała więc dalszą dyskusję w tym temacie uważam za bez owocną.A na koniec wskaż w którym poście doradziłeś cokolwiek poza stwierdzeniem że wykrywka po prostu tak ma.NARA
  • 1 month later...
  • 1 year later...
Napisano
Panie Isztawan dlaczego pan się dziwisz że ''klucze w kieszeni '' dają sygnał przecież w spodniach typu bojówki dole kieszenie znajdują się poniżej kolan a po zatym często gęsto przełażąc przez miedze,doły ''zadzieramy'' cewkę do góry fiszki są dla cierpliwych ja nie jestem mam ''białego '' ale f2 dałem bratu i na polach efekty mamy prawie identyczne on się nigdy nigdzie nie spieszy/',.wolny dokładny.
Napisano
A tak waza dałem go bratu ciotecznemu z majdanu dać ci namiar?(nie wszystko o mnie wiesz i lepiej żeby tak zostało)
Ps.Śledzimy?
Napisano
tak inwigilacja
czemu nie daj namiar brata
wiesz i ja i ty wiemy ze zadnego fishera w reku niemiales
tym skopiowanym postem chcialem ci tylko pokazac ze niezawsze prawde piszesz czy mowisz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie