piotrek-stg Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2010 Witam was, piszę w sprawie plakatu przypominającego kolejną już 66 rocznicę 1.8.1944. Otóż czy ktoś ma, chciałby zaprojektować takowy plakat? U mnie, w 50k mieście jakby co 5 osoba wiedziała co to powstanie warszawskie byłby to nie lada sukces. Bo na rynku o 17 zwykle zatrzymają się 2-3 osoby. Dlatego proszę o wsparcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Ale masz przy okazji tę świadomość, że rozklejanie plakatów na specjalnie do tego celu przeznaczonych tablicach często wiąże się koniecznością wniesienia stosownej opłaty do kasy zarządcy tychże tablic i słupów ogłoszeniowych za wykonanie usługi plakatowania? Wcześniej istotne jest ustalenie czasu ekspozycji, rozmiaru plakatów, ilości, etc.Wspominam o tym aby dobre intencje nie zostały przesłonięte przez okrzyknięcie autorów tej inicjatywy lokalnymi wandalami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 ms a kto z zarządców tych tablic i słupów podniesie rękę na plakat o takiej tematyce? Zostałby zjedzony z kośćmi.Wystarczy zgłosić i na pewno nikt nie odmówi.Za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek-stg Napisano 19 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2010 Większość z nich należy do miasta i jest ogólnie dostępna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 To, że należy do miasta nie oznacza, że jest dostępna na zasadzie nakleję co mi się podoba i gdzie zaklejając przy okazji innych. Czy zauważyłeś na tych tablicach bądź słupach twórczość wpadającą w amatorszczyznę ulotkową? Z pewnością nie.Ogólnodostępna owszem, lecz po wniesieniu opłaty.Nie wiem w jakim mieście mieszkasz ale tutaj masz przykład grodu ponad 100 tys, zawiaduje tym jedna z instytucji należąca do miasta: http://www.tck.pl/index.php/pol/UslugiWystarczy, że zadzwonisz do urzędu i będziesz miał pełną jasność.I nie wyciągaj zbyt daleko idących wniosków, mnie to naprawdę mało interesuje czy ten plakat powiesisz na drzewie, słupie bądź nakleisz sąsiadowi na jego pojazd, ale twoje skądinąd szczytne zamierzenia mogą przyblaknąć w wyniku jednego, nierozsądnego ruchu.Być może nawet nie będziesz musiał uszczuplać swojego portfela, jednak musisz wcześniej skonsultować swoje plany z zarządcą owych tablic, który na wieść o tej akcji z pewnością się do niej przyłączy :-)Temat był i jest kto wykona plakat, moje uwagi miały być wyłącznie pobocznym akcentem i niech tak się właśnie stanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 piotrek-stg, jak chcesz żeby ktoś się zgłosił to musisz sprecyzować parę rzeczy, przede wszystkim format plakatu i technikę druku. Bo czego innego wymaga się od projektu, gdy wielkoformatowe (np 50x70cm) kolorowe kopie ma wykonywać profesjonalna drukarnia, a czegoś zupełnie innego jeśli chcecie te plakaty odbijać na czarno-białym ksero w formacie A4 czy A3.P.S. 18 lipca to trochę późno na takie ogłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek-stg Napisano 19 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2010 Nie ma być to nic profesjonalnego, gdyż jak wspomniano jest za późno. A co do formatu to A3 lub A4 kolor, reszta dowolna, nawet się na tym nie znam. Chodzi mi o coś prostego, żeby po prostu ludzie nie panikowli jak usłyszą syreny;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.