Skocz do zawartości

Zatrzymani poszukiwacze

adek_

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Bywaja takie zlecenia np w mojej okolicy w Dolaszewie tak bylo-duza zakrojona na szeroka skale akcja(urwipalek bylo tyle ze przeszkadzaly budowac osiedle).
Poza tym w przypadku znalezenia jakiejkolwiek urwipalki musza jechac na to miejsce i jada.
Dalsza kwestia jest taka ze baaardzo nie lubia jak ta urwipalka jest wykopana przez detektorystow(lezalo 70 lat w ziemi nie moglo lezec kolejne 70 i zgnic do reszty?)

no nic..chyba trzeba będzie zejść do podziemia,aż się nasz kraj nie ucywilizuje w temacie znalezisk,legalności poszukiwań,tudzież posiadania sprzętu..i tak jak napisał kolega Vorax,nasze narzekania nic nie pomogą..mam przykład podejścia głogowskich archeo do lokalnych spraw,totalny eton" nie do skruszenia..są ajbardziejsi" we wszystkim..pozdr..

Nadwojciech napisze cos bardzo brutalnie co nie spodoba sie forumowiczom.
Patrze od dawna na to forum i (pomijajac dzieciaki) widze ze poszukiwaczom naleza sie naloty i to ostre, konkretne.
Dopiero wtedy(podobnie jak w 39 niemcy napadli na Polske) po dostaniu w tylek moze wreszcie zamiast kwasic jeden na drugiego i wyklucac sie o pierdoly wszyscy zrozumieja ze warto zmienic prawo i warto o to walczyc.
Odstawic na pol roku czy rok wykrwyke i uzyskac normalne ludzkie zasady.

To ja wnioskuję tak jak archeolodzy żeby policjanci wyłapali wszystkich morderców , bandziorów ,złodziei i gwałcicieli ...oj chyba usłyszę w odpowiedzi ,że na to brakuje pieniędzy, ludzi,samochodów ,komputerów telefonów,letnich mundurów i fotoradarów.

Nadwojciech:Policja ma delirke na urwpipalki i im sie nie dziwie w sumie.Wola zajmowac sie przewidywalnymi tematami niz pilnowac czegos co im za moment nie pierdyknie.
Na urwpialki im wieksze tym lepsze chcice i zboczenie maja saperzy, podobnie jak archeo na fanty z ziemi w dodatku im starsze tym lepsze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie