Nadwojciech Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 To by trzeba chyba osobny wątek założyć,i podpisy zbierać ?
woytas Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Panowie nie ruobcie siary na forum - atakujcie Bociana.Ja tez jestem za lotnictwem :)
s_boj Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 W tym tygodniu ponownie odwiedziłem muzeum. Trochę się pozmieniało i przybyło w ciągu tych 3 lat od mojej ostatniej wizyty. Zdjęcia wkrótce :)
Nadwojciech Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Wrzucaj najszybciej jak możesz! Nie mogę się doczekać,to jedno z moich ulubionych muzeów. :)
s_boj Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 Zacznę nietypowo. Muzeum zwiedzałem w ciągu 2 dni, z tym że w obu przypadkach musiałem patrzeć na zegarek i łącznie na przyjrzenie się maszynom mogłem poświęcić jakieś 2,5 godziny. W pierwszy dzień miałem szczęście o tyle, że do muzeum zawitała część uczestników jakiegoś rajdu zabytkowych samochodów, więc... dwie pieczenie na jednym ogniu :). Wiem, że trochę nie ten dział, ale wkleję już tutaj dla zachowania ciągłości kierunku zwiedzania :).
s_boj Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 niby populares na rzymskich ulicach, ale ten akurat pięknie utrzymany
s_boj Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 i moim skromnym zdaniem - wisienka na torcie :)
s_boj Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 Auta stały przed historycznym hangarem Troster. Hangar jest jeszcze austro-węgierski. Pamięta 1914 r. i jest najstarszym obiektem infrastruktury lotniczej we Włoszech. Po zakończeniu I wojny światowej został przejęty przez Włochów jako rekompensata za zniszczenia wojenne na terenie ich kraju. Tysiąc dwieście metrów kwadratowych powierzchni ekspozycyjnej.
s_boj Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 więcej fotek w najbliższym czasie (obfotografowałem m.in. Canta ze wszystkich stron :)
s_boj Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Napisano 1 Kwiecień 2011 Dźwig Ansaldo z lat 30-stych i Grumman HU-16A Albatross" (jedyny poza Piaggio Douglas PD.808 samolot w ekspozycji muzeum, który stoi pod gołym niebem). Albatross znalazł się tutaj w 1978 r. W swym ostatnim locie, wylądował na tafli przepięknego jeziora Bracciano, przy którego brzegu położone jest muzeum. Służył w wodnych misjach ratunkowych.
s_boj Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Napisano 1 Kwiecień 2011 sam dźwig, jak pokazują zdjęcia poglądowe, służył do wyciągania hydroplanów z wody na suchy ląd
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.