sebo_sek Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 A w durszlaku warto powiększyc dziury czy takie jakie są wystarczą?
Hebda Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 sito zapycha się przy mokrym piachu,najbardziej wydajna jest zwykła dziecięca łopatka z tworzywa.
woytas Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 Hebdzina nie znasz sie i tyle :)Jak zajedziesz plastikiem w np puszke po browarku to masz po lopatce.
Hebda Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 woytasku,ale jak odgarniesz saperką czy butem suchy piach i już na mokrym nie masz sygnału to wiadomo że fant w urobku odgarniętym,wtedy nakładasz ten suchutki piach na łopatke i zbliżasz do cewki.
Stizek Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Napisano 6 Lipiec 2010 Witam wszystkich sorki że tak późno ale nie miałem kiedy wejść na komputer,a widze że wątek ładnie sie rozwinął :D ja mysle że lepiej kupie te sitko nie duży koszt 40zł nie mam czasu zeby robić samemu...ja wybieram sie nad jeziora i sobie chodze po plaży i musze powiedziec ze jak ide na 1.5/2h to tam 20/25/30zł jeszcze biżuterii niestety nie trafiłem cały czas czekam na te pierwsze trafienie...
Cpt.Nemo Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 http://www.allegro.pl/item1093251720_lopatki_sitka_plazowe.html
woytas Napisano 7 Lipiec 2010 Napisano 7 Lipiec 2010 i mam latac z 2 lopatkami? Saperka i plastikowy interes?E tam - wystarczy sapera i pinpointer
jorg Napisano 7 Lipiec 2010 Napisano 7 Lipiec 2010 Witam ,dobre 15min.roboty stary pojemnik na sztućce IKE...pewnie za 9.99zł.rączka od starej packi do klejenia płytek,sprawdza się w 100%,można ewentualnie troszke powiększyć otwory na bokach ale mi to pasuje ,nic mi nie umknie..
woytas Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 o kurde....Ide zaraz na zakupy kupic taki pojemnik - co prawda do sklepu na I mam daleko ale pewni cos podobnego znajde...Mokry piach przelatuje przez to?
dawid84 Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Każda samoróbka z okrągłymi otworami zda egzamin ale tylko na suchy piach niestety:)Przerabiałem już duży metalowy kubek i rondel (wymagana granulacja otworów to 1grosz) i powiem szczerze że tylko raz były w użyciu, poprostu się zapychały mokrym piaskiem na tyle, że szybciej znajdowałem ęcznie" moniaki. W końcu kupiłem na all.. z otworami kwadratowymi i w końcu jestem zadowolony.pzdr
jorg Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 na dnie mam otwory 12mm,testowałem na mokrym piasku i jest ok, ale jak ktoś jest niecierpliwy to można je powiększyć do 14 mm,na bokach zresztą też.
marcinhall Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 wszystko fajnie ,tylko mały kolczyk np. może wypaść przez te otworki,ja tam wolę ręcznie,albo butem w piasek :)
RESTY Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Ja też testowałem różne wynalazki na plaże ale najlepiej sprawdził mi sie kosz(cedzak) do smażenia frytek.Jest z cienkiego drutu więc nie zapycha się na mokrym piasku.Jedyna wada to że trzeba na niego piach nasypać saperką bo przy używaniu go jako nabieraka szybko sie popsuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.