Skocz do zawartości

Sito na plaże? pomocy

Stizek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
woytasku,ale jak odgarniesz saperką czy butem suchy piach i już na mokrym nie masz sygnału to wiadomo że fant w urobku odgarniętym,wtedy nakładasz ten suchutki piach na łopatke i zbliżasz do cewki.
Napisano
Witam wszystkich sorki że tak późno ale nie miałem kiedy wejść na komputer,a widze że wątek ładnie sie rozwinął :D ja mysle że lepiej kupie te sitko nie duży koszt 40zł nie mam czasu zeby robić samemu...ja wybieram sie nad jeziora i sobie chodze po plaży i musze powiedziec ze jak ide na 1.5/2h to tam 20/25/30zł jeszcze biżuterii niestety nie trafiłem cały czas czekam na te pierwsze trafienie...
Napisano

Witam ,dobre 15min.roboty stary pojemnik na sztućce IKE...pewnie za 9.99zł.rączka od starej packi do klejenia płytek,sprawdza się w 100%,można ewentualnie troszke powiększyć otwory na bokach ale mi to pasuje ,nic mi nie umknie..

Napisano
o kurde....
Ide zaraz na zakupy kupic taki pojemnik - co prawda do sklepu na I mam daleko ale pewni cos podobnego znajde...
Mokry piach przelatuje przez to?
Napisano
Każda samoróbka z okrągłymi otworami zda egzamin ale tylko na suchy piach niestety:)Przerabiałem już duży metalowy kubek i rondel (wymagana granulacja otworów to 1grosz) i powiem szczerze że tylko raz były w użyciu, poprostu się zapychały mokrym piaskiem na tyle, że szybciej znajdowałem ęcznie" moniaki. W końcu kupiłem na all.. z otworami kwadratowymi i w końcu jestem zadowolony.pzdr
Napisano
na dnie mam otwory 12mm,testowałem na mokrym piasku i jest ok, ale jak ktoś jest niecierpliwy to można je powiększyć do 14 mm,na bokach zresztą też.
  • 3 weeks later...
Napisano
Ja też testowałem różne wynalazki na plaże ale najlepiej sprawdził mi sie kosz(cedzak) do smażenia frytek.
Jest z cienkiego drutu więc nie zapycha się na mokrym piasku.
Jedyna wada to że trzeba na niego piach nasypać saperką bo przy używaniu go jako nabieraka szybko sie popsuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie