Czester01 Posted July 4, 2010 Author Share Posted July 4, 2010 Wczoraj byłem z tatą w pewnym lesie. Znalazłem 20 łusek od mosina i jeszcze duzo innych o mannlichera. No i znalazłem również skrzyneczkę, w kształcie prostokąta o wymiarach 40x20 cm i wysokość 15 cm. Coś takiego jak odkryte pudełko na buty. Wieko było wyrwane, a boki szczelnie lutowane cyną.Podejrzewam ze jest to coś z epoki. Doradźcie czy mam po to wrócić, bo wtedy nie zabrałem. Powiedzcie może jeszcze jak była pakowana amunicja podczas I wojny światowej.Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
janczar Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 kolego każdy fant do którego madsz zastrzezenia zabieraj do domu wiem że możesz znieść śmieci zawsze m,można coś wyrzucić i nie będziesz miał takich pytań czy wrócić czy nie, skrzynka może być rosyjska tak zwana konserwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=644085#739830http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum16/obraz_067.jpghttp://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=303704#305096zapewne konserwa na ammo.lutowane to i hermetyczne:)zdrów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gniewkos Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Trochę off top ale zaniepokoiło mnie pierwsze zdanie postu kolegi janczar mianowicie kolego każdy fant do którego masz zastrzeżenia zabieraj do domu" moim zdaniem jest to kompletna bzdura!, a czemu to się domyśl. Są potem różne tragedie albo niewypały i inny syf pozostawiane na śmietnikach pod blokami!Kolego Czester01 dobre podejście, jak nie jesteś pewien co masz w ziemi zrób fotki nawet telefonem, wklej je na forum opisz przedmiot jak będzie coś fajnego i nie groźnego zawsze można po to wrócić.pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gniewkos Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 oczywiście uprzedzam zaraz tych którzy napiszą, a co z małą blaszką o dziwnych kształtach, małym okrągłym przedmiocie itd blablabla miałem tu na myśli przedmioty przypominające różny syf militarny zalegający w ziemi, który może być potencjalnie niebezpieczny, ogórki, miny, szrapnele, granaty, zapalniki i inne badziewie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
janczar Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Gniewkos masz racje ale mi nie chodzi o jakieś pierdoły np. pocisk moździerzowy czyli syf militarny jak pisałeś to w gra nie wchodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gniewkos Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Dokładnie kolego z małymi przedmiotami X też tak robię zabieram i sprawdzam, lepiej mieć pewność, że to co ewentualnie wyrzucimy jest naprawdę śmieciem.pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Manero Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Zawsze można do ogniska wrzucić;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marv Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Ja bym nie podsuwał takich rad... Wiadomo żarty żartami ale kto wie czy diabeł nie podkusi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czester01 Posted July 5, 2010 Author Share Posted July 5, 2010 juz wróciłem, oto fancior. Widze ze jeszcze się tam raz pojedzie. Dzięki za pomoc koledzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Dobra skrzynka nie jest zła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.