Czester01 Napisano 4 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2010 Wczoraj byłem z tatą w pewnym lesie. Znalazłem 20 łusek od mosina i jeszcze duzo innych o mannlichera. No i znalazłem również skrzyneczkę, w kształcie prostokąta o wymiarach 40x20 cm i wysokość 15 cm. Coś takiego jak odkryte pudełko na buty. Wieko było wyrwane, a boki szczelnie lutowane cyną.Podejrzewam ze jest to coś z epoki. Doradźcie czy mam po to wrócić, bo wtedy nie zabrałem. Powiedzcie może jeszcze jak była pakowana amunicja podczas I wojny światowej.Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczar Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 kolego każdy fant do którego madsz zastrzezenia zabieraj do domu wiem że możesz znieść śmieci zawsze m,można coś wyrzucić i nie będziesz miał takich pytań czy wrócić czy nie, skrzynka może być rosyjska tak zwana konserwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=644085#739830http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum16/obraz_067.jpghttp://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=303704#305096zapewne konserwa na ammo.lutowane to i hermetyczne:)zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 Trochę off top ale zaniepokoiło mnie pierwsze zdanie postu kolegi janczar mianowicie kolego każdy fant do którego masz zastrzeżenia zabieraj do domu" moim zdaniem jest to kompletna bzdura!, a czemu to się domyśl. Są potem różne tragedie albo niewypały i inny syf pozostawiane na śmietnikach pod blokami!Kolego Czester01 dobre podejście, jak nie jesteś pewien co masz w ziemi zrób fotki nawet telefonem, wklej je na forum opisz przedmiot jak będzie coś fajnego i nie groźnego zawsze można po to wrócić.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 oczywiście uprzedzam zaraz tych którzy napiszą, a co z małą blaszką o dziwnych kształtach, małym okrągłym przedmiocie itd blablabla miałem tu na myśli przedmioty przypominające różny syf militarny zalegający w ziemi, który może być potencjalnie niebezpieczny, ogórki, miny, szrapnele, granaty, zapalniki i inne badziewie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczar Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 Gniewkos masz racje ale mi nie chodzi o jakieś pierdoły np. pocisk moździerzowy czyli syf militarny jak pisałeś to w gra nie wchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 Dokładnie kolego z małymi przedmiotami X też tak robię zabieram i sprawdzam, lepiej mieć pewność, że to co ewentualnie wyrzucimy jest naprawdę śmieciem.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tony Manero Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 Zawsze można do ogniska wrzucić;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 Ja bym nie podsuwał takich rad... Wiadomo żarty żartami ale kto wie czy diabeł nie podkusi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czester01 Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2010 juz wróciłem, oto fancior. Widze ze jeszcze się tam raz pojedzie. Dzięki za pomoc koledzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 Dobra skrzynka nie jest zła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.