Skocz do zawartości
  • 0

Strzelba kapiszonowa

lina_90

Pytanie

Napisano
Panowie chciałbym znajomemu myśliwemu zakupić taką strzelbę na urodziny. Chciałbym jednak by była oryginalna. Mógłby mi ktoś powiedzieć z jakiego ona jest okresu? Zdjęcia pochodzą z aukcji internetowej na alledrogo.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie chciałbym znajomemu myśliwemu zakupić taką strzelbę na urodziny. Chciałbym jednak by była oryginalna. Mógłby mi ktoś powiedzieć z jakiego ona jest okresu? Zdjęcia pochodzą z aukcji internetowej na alledrogo.
Napisano
Jest to orginał. Tyle że prawdopodobnie z okresu międzywojennego. Wtedy jeszcze produkowano takie. Przedmiot nie łamie ustawy. To jest replika broni z przed 1850r tyle że wyprodukowana prawie 100 lat temu :D
Wojtek
Napisano
Jeśli jest na all... i aukcja nie została usunięta to by oznaczało, że jest wyprodukowana przed 1850r. Nie jestem fachowcem, ale czy to czasem nie jest replika?
Napisano
A ktoś mógłby coś więcej powiedzieć na temat tej kapiszonówki? Co to dokładnie jest, jaki kaliber itp? Na aukcji nie ma żadnych praktycznie informacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie