Skocz do zawartości
  • 0

sygnet niemieckiego oficera lotnictwa

mogwaica

Pytanie

Napisano

Witam! Mam w domu sygnet niemieckiego oficera lotnictwa.Chciałam się dowiedzieć ile moze być warty.
Sygnet wykonany ze srebra, po bokach jaszczurki, otwierany, żółte ślady wskazują iż pierwotnie w środku był cyjanek.
Na wewnętrznej stronie wygrawerowany niemiecki napis:Ich atme tier und ohne angst.
Na środku bordowy kamień oraz z jednej strony chyba pozłacany.

ps da się dodać więcej zdjęć gdzieś ?
;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,własnie wpadł mi właśnie identyko sygnet,a nie chcąc zakładać nowego tematu chciałbym zapytać znawców co wiedzą na temat tych sygnetów czyli w jakich latach je produkowano,ilość sztuk ,oraz kto je dostawał czy tylko wyższą rangą oficerowie?Ten powyższy link wogóle się nie otwiera a na googlach prawie nic nie znalazłem.Prosiłbym bardzo o pomoc.
Napisano

Witam! Mam w domu sygnet niemieckiego oficera lotnictwa.Chciałam się dowiedzieć ile moze być warty.
Sygnet wykonany ze srebra, po bokach jaszczurki, otwierany, żółte ślady wskazują iż pierwotnie w środku był cyjanek.
Na wewnętrznej stronie wygrawerowany niemiecki napis:Ich atme tier und ohne angst.
Na środku bordowy kamień oraz z jednej strony chyba pozłacany.

ps da się dodać więcej zdjęć gdzieś ?
;-)

Napisano

Pewnie koledzy myślą, że dla żartu zamieściłem prośbę, ale jest inny powód zbieram różne ciekawe jak dla mnie rzeczy mam jeden sygnet współczesny chyba na truciznę i poszukuje jakiegoś wiekowego

Napisano
Witam, czy sygnet http://www.olx.pl/oferta/sygnet-ss-oryginal-nr-52-CID767-IDpjEoH.html może być oryginałem, mnie zastanawia dlaczego próby nie ma wybitej i jest oznaczenie 52, pozdrawiam

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 14:12 16-02-2018

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie