ROBO PENETRS Napisano 18 Czerwiec 2010 Autor Napisano 18 Czerwiec 2010 Witam! Chciałbym się dowiedzieć coś na temat tych gogli/okularów. Czy pochodzą one z okresu II wojny światowej oraz z jakiego kraju mogą pochodzić? Chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej na ich temat:) Pozdrawiam! Z góry dziekuję za info ;)
HASAG40 Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 gogle przeciwpylowe uzywane przez jednostki niemieckie w czasie II wojny nie wiem dokladnie ale wydaje mi sie ze chyba wszystkie jednostki naziemne uzywaly takich gogli zarowno wh lw oraz ss jezeli sie myle to napewno ktos mnie poprwai
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 Są to niemieckie gogle motycklisty wojskowego z okresu 2 wojny światowej.
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 http://www2.stevenshobby.com:5641/si/..%5Csi%5CProductFiles%5Cdml6407.jpgPatrz na hełm pierwszego z lewej.
Trooper85 Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 A czy takie gogle to był wynalazek typowo militarny, czy po prostu zaadaptowany model cywilny? Bo widywałem już takie gogle w kolorach które raczej ciężko powiązać z armią - bordowe, czerwone, błękitne itp.
Pytanie
ROBO PENETRS
Witam! Chciałbym się dowiedzieć coś na temat tych gogli/okularów. Czy pochodzą one z okresu II wojny światowej oraz z jakiego kraju mogą pochodzić? Chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej na ich temat:) Pozdrawiam! Z góry dziekuję za info ;)
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.