vojtaz2 Napisano 18 Październik 2010 Autor Share Napisano 18 Październik 2010 Podziękowania Davidowi za pokazanie nowego miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 18 Październik 2010 Autor Share Napisano 18 Październik 2010 Słabo. ładny tylko dzbanek gipsowy, oprócz porcelana bezwartościowa, 2 małe zestawy do kawy i herbaty dla 4 osób. miska fajansowa mydelniczka, perfum, grzebień i garnki. Słabocha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 18 Październik 2010 Autor Share Napisano 18 Październik 2010 Część już umyłem, resztę umyję jutro, taki syf że szok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 18 Październik 2010 Autor Share Napisano 18 Październik 2010 tak część po umyciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 18 Październik 2010 Autor Share Napisano 18 Październik 2010 Bym zapomniał.to 2 dni temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argentum Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 Ładna skrytka Wojtek pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 Czy jak postawię na to, że to jest hełm, to dużo się pomylę? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 19 Październik 2010 Autor Share Napisano 19 Październik 2010 kloki nie pomyliłeś się:) jest to pozostałość po niemieckim hełmie.a Argentum dziękuję, po prostu ktoś śmieci zakopał koło domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 19 Październik 2010 Autor Share Napisano 19 Październik 2010 Jeszcze trochę fotek z ostatniego wypadu. Stary dom w Karlovie należący kiedyś do glasmeistera, można się doczytać niemieckiego napisu. Dom nieczynny grozi zawaleniem, a tak bardzo mi się podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 19 Październik 2010 Autor Share Napisano 19 Październik 2010 Za domem glasmeistera stoi taka szopka, może kiedyś była wędzarnią, obok są ruiny obory, za gospodarstwem ładne pola i lasy które warto zwiedzić przy następnym wypadzie na Czechy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 A jak na tych wypadach z Łodzianami ? wpadło wam coś konkretnego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 19 Październik 2010 Autor Share Napisano 19 Październik 2010 A to butelka sąsiada glasmeistera, z miejscowości Zottig(Divci Hrad).Do dziś można spotkać pełno różnych śmieci zakopanych przy byłych niemieckich gospodarstwach, Góra i miejscowość Zottig była mocno ostrzeliwana przez Rosjan aż do kapitulacji Niemiec. Np. w historii Osoblahy jest ta góra wspomniana. http://gandharwa.de/Hotzenplotz.htm Front zatrzymał się na pobliskiej Górze Zottig do 7-go maja 1945" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 19 Październik 2010 Autor Share Napisano 19 Październik 2010 Dla ścisłości Łódź i Pabianice:) Nie ma się zbytnio czym chwalić, nie wiem jak następnego dnia, bo chłopaki pojechali do Sovienca,pochodzić koło zamku gdzie Niemcy więzili francuskich oficerów:) Czekam jak się sami odezwą:) :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMPAI Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Słabiutko...:(Do Sovienca w końcu nie pojechaliśmy....Zwiedziliśmy bez wykrywek ruiny zamku Edelštejn , a potem już do zmierzchu grzebaliśmy w poniemieckim śmietnisku...Wyszło kilkanaście całkiem fajnych butelek i buteleczek ( każda inna )....Arek znalazł piękne i świetnie zachowane żelazko na duszę....Następnego dnia mżawka zamieniła się w deszczyk , a potem w duży deszcz--więc postanowiliśmy wracać do Łodzi....Zanim zaczęło lać wykopaliśmy do połowy układ jezdny jakiegoś pojazdu wraz z kołem...Niestety deszczysko złośliwe nie pozwoliło nam skończyć...:(A zapowiadało się fajnie...Pomysłów co to jest , było co niemiara...Wchodzi w grę nawet Kattenkrad...Ale to by było pewnie za dużo szczęścia he he....Niestety zakopane z powrotem poczeka już pewnie do wiosny albo następnej jesieni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gersemi Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 witaj vojtaz2fajne fanty wyciągacie,może można z wami pokopać do czech mam blisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snake170381 Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Hej gersemi, vojtaz chetnie zabiera gosci, tez znim pare razy juz bylem ;) nabiegasz sie jak glupi bo jak zlapie wykrywke do reki to idzie jak przecinak ;P ale fajnie jest ;)jak bede w polsce to mozemy razem tam skoczycpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gersemi Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 witaj Snakea kiedy będziesz? To urlop sobie załatwię i skoczymy :)pozdrowionka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 21 Październik 2010 Autor Share Napisano 21 Październik 2010 snake170381 :) dzięki wielkie za dobre zdanie o mnie:) a Tobie gersemi wczoraj wysłałem wiadomość na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 23 Październik 2010 Autor Share Napisano 23 Październik 2010 Dziś, bardzo krótko byłem ale zawsze coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 23 Październik 2010 Autor Share Napisano 23 Październik 2010 wygląda na wpinkę wykonaną w srebrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 Suiema vojtaz2To niestety nie srebro :(Ostatnio tez mi się trafiłohttp://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=678341#1140381 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 25 Październik 2010 Autor Share Napisano 25 Październik 2010 Wczoraj po dwu dniowym maratonie ja na koncie mam przedwczorajszy ładny guzik i HJ przypinkę. Koledzy jak się pochwalą fotkami to zobaczymy hełm rosyjski, klamrę alu HJ. jakieś odznaczenie harcerskie, oraz ładną dużą monetę 30 krajcarów. A fotka ukazuje teren po którym biegaliśmy wczoraj. spid3r dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 25 Październik 2010 Autor Share Napisano 25 Październik 2010 właśnie znalazłem fotki Hotzenplotz, dzisiejszej słynnej Osoblahy o którą walczono od 17 marca 1945r do 21 marca 1945r. Dziś tych zabudowań nie ma, ci którzy widzieli dzisiejszą Osoblahe będą zdziwieni że te miasto kiedyś było śliczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 25 Październik 2010 Autor Share Napisano 25 Październik 2010 Jedynie fontanna do dziś stoi, reszta to betonowe komunistyczne bloki ;-(( Wściekłość Rosjan na mocno broniące się wojsko Niemieckie, oraz duże straty ich żołnierzy z powodowały to że czego Rosjanie nie zbombardowali to później spalili doszczętnie. Ciekawe gdzie wywieźli gruz? a w nim różne rzeczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 pospolity znaczek hj,tylko w ładnym stanie,wszystkie były posrebrzane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.