Skocz do zawartości

Moje Odkrycia, Czechy 2010 cz. 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 393
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
1. Thomson, że ty zbierasz niewybuchy, broń palną itp. to nie podpuszczaj innych cwaniaku

2. Winiu17 Rutusy dają rade, ale to nie sprzęt jest najważniejszy :)

2010-11-07 17:48:19 - ta fotka mnie rozbraja :) a z filmiku to sie popłakałem ze śmiechu, szczegolnie jak te łuski wybieramy heh

Poldek na razie doliczył się 198 stalówek, mosiężne w trakcie liczenia ale bedzie ich 2-3 razy tyle :D

Darz dół

... cos pieknego jak stanowisko mg 42 stactam i se pomyslec z tond strzelali piekne uczucie"

cobrasaper - piękne uczucie, a właściwie odczucie, to czytać ciebie - normalnie poezja ....

... i se pomyslec z tond strzelali piekne uczucie"

i rozumiem, że wszystko jest OK ? naprawdę....jest czym się jarać, zwłaszcza tym, jak sobie pomyśli człowiek ilu ludzi po drugiej stronie mg 42 zaliczyło glebę i już się nie podnieśli....niesamowite.....

tyfus tak to prawda dla mnie to piękna sprawa stać w tamtym miejscu gdzie walili do ruskich zresztą ruskich i tak nie lubię.ty patrzysz inaczej na fanty tylko żeby jej mieć za wszelką cenę ,a dla mnie odwrotnie każda nawet znaleziona łuska jest czymś więcej niż złomem to historia ,myśle sobie wtedy może ktoś zginą itp

...ty patrzysz inaczej na fanty tylko żeby jej mieć za wszelką cenę ..."

czy czasem coś ci się nie pomyliło ? Dawid David Copperfield telepatii i czytania w myślach ?

Czy może widziałeś jak mordowałem w lesie kilku poszukiwaczy, żeby im odebrać fanty" ? .... wszak za wszelką cenę" ....

A może mój adwokat ?

Kolego - mów za siebie i tylko za siebie - o mnie nic nie wiesz więc takie stwierdzenia, jak zacytowałem, pozostaw w zakamarkach swojej głowy.

i na tym koniec dyskusji nie w temacie

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 23:03 08-11-2010

dorzucam drobnice z soboty i niedzieli wiele tego nie ma ale cieszy mnie ta wpinka kolejowa:)

Poldek175 ładny popis dałeś w niedziele, musisz poprawić miejsce bo tam cholernie jeszcze dzwoniło, a co może być w koło? trzeba tą górę zottig sprawdzić dokładnie

trochę pogięta i brak 3 wąsów.

Na tej mapce z postu z dnia 2010-10-25 15:08:38 widać jeszcze jedno ciekawe miejsce zaznaczone gwiazdą Dawida, jakby synagoga? przecież tam jest dziś pole, i łąki, możliwe że też wykarczowali teren jak tą górę z tym trawskiem po pachy:). Dziś podjadę zrobić wywiad ze starszymi mieszkańcami i zobaczyć ten teren.

Na pewno tam wrócimy Vojtaz!!!Ale jaki popis?:)Jak dzwoni,to trzeba ryć:)Wiem,że też byś tego nie odpuścił:)Jak odpalasz piszczałkę,to zasuwasz przez pole,aż miło popatrzeć!Czekamy jeszcze na foty od Hytka.Obiecał,że wrzuci wieczorem.A terenu,nie wolno tak zostawić.Jak sam powiedziałeś:Żeby mi tu,żadnego sygnału nie było":)))

Byłem dziś sprawdzić miejscówkę zaznaczoną gwiazdą Dawida, zapowiada się to tak, rośnie kilkanaście drzewek jest tam trochę śladów po jakimś fundamencie i ruiny, zaraz za tym jest pole, obok ruin jest dom i kolejne drzewa i pokrzywy które już usychają. Myślę że gdzieś leży tam jakaś monetka w języku hebrajskim, dobra miejscówka dla ludzi którzy chodzą z wykrywaczem tylko dla monetek :) Pukałem też do tego domu ale nikogo nie było, w sobotę będzie ze mną kopał Czech, pojadę z nim tam załatwić pozwolenie na chodzenie w kolo tego domu, ewentualnie ustalić właściciela pola, i zapytać czy teren gdzie są ruiny należny do kogoś itd.

Jak młyn to też dobry punkt na monety. Opowiem teraz jedną historię która wydarzyła się jednemu Czechowi poszukiwaczowi 3 lata temu. W miejscowości Ostra Hora w lesie był kiedyś stary niemiecki młyn, młynarz był bardzo bogaty do dziś stoi w lesie piękna fontanna z kamienia, nie daleko ze skały spływa źródełko, Czech się wybrał z kumplami na poszukiwania, na sam fajrant usiedli koło tego źródełka i zaczęli piwkować sobie, już trochę wypity Czech wstał z wykrywką i machną ją po tej skale ze źródełkiem, lub przypadkowo się zachwiał z włączoną wykrywką, jakie było zdziwienie wielki sygnał pod cewką, no i wiadomo że natychmiastowe rycie skałek a pod nimi w trzech miejscach były trzy duże mosiężne łuski wypełnione 2 markówkami 5 markówkami (te ze swastykami) oraz 5-iątki Franca Józefa Wszystko Srebro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie