PawelFB Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Witam, Mam taką piękna pochwę do bagnetu wz. 29, jest na niej oryginalna farba jednak pojawiły się na niej małe ogniska rdzy, moje pytanie jak usunąć tą rdze nie niszcząc farby ? pzdr, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Foto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Foto 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 15 Czerwiec 2010 Share Napisano 15 Czerwiec 2010 Ktoś kiedyś wspominał o kwasie szczawiowym na tą przypadłość.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 15 Czerwiec 2010 Share Napisano 15 Czerwiec 2010 Miałem identyczny problem,użyłem fosolu i tak to wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 15 Czerwiec 2010 Share Napisano 15 Czerwiec 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 15 Czerwiec 2010 Share Napisano 15 Czerwiec 2010 Najlepiej będzie przetrzeć wd 40.Fosol czasami jest nie obliczalny a kwas szczawiowy tym bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 15 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2010 W sumie WD-40 chyba będzie najlepsze, używałem go do Puszki po masce i farba nie schodzi. Dzięki za rady .Pzdr, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 16 Czerwiec 2010 Share Napisano 16 Czerwiec 2010 Smary niestety nie spowodują zatrzymania procesu utleniania,mogą go jedynie spowolnić.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2010 A czy moczenie w nafcie pomoże i najważniejsze nie zeżre farby ? Dodam że w pochwie jest resztka oryginalnego smaru i fajnie by było go tam zostawić.Pzdr Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 21 Czerwiec 2010 Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Najpiekniejsze jest właśnie to jak powącha sie ten smar sprzed 70 lat.To jest to.Moczenie w nafcie teoretycznie nie powinno zaszkodzić,ale tą nafte bedziesz jeszcze długo musiał znosić.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.