piokot20 Napisano 13 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Czy istnieje jakaś książka,opracowanie dotyczące Twierdzy Warszawa?Chodzi mi o dość wyczerpujące opracowanie,podobne do Twierdza Poznań" wyd.Rawelin.Planuje w te wakacje zwiedzić pozostałości warszawskiej twierdzy.I jeszcze,czy istnieje dobra mapa?Dla przykładu taka jak Twierdza Poznań-mapa,przewodnik" wyd.Rawelin rok wyd.2003. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 co do Twierdzy nie mam takiego przewodnika mapa lub przewodnik najlepsze rozwianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Penetrator Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Może takie coś...http://www.ktj.om.pttk.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=45:zabytki-podziemnej-warszawy&catid=15:podziemia&Itemid=20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Twierdza Warszawa Lecha Królikowskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 plus dobry atlas miasta,niestety nic bardziej szczegółowego z literatury papierowej nie przychodzi mi do głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WERTTREW Napisano 15 Lipiec 2010 Share Napisano 15 Lipiec 2010 Książka Królikowskiego niestety zawiera sporo błędów i nieścisłości i w zwiazku z tym zalecałbym ostrożność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tetu8 Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Jeśli się interesuje ten temat to oczywiście mogę polecić również Lecha Królikowskiego ale trzeba uważać na błędy. W tym momencie polecam tę stronę http://www.twierdzawarszawa.pl/ najbardziej rzeczowo opracowane informacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piokot20 Napisano 17 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2010 O właśnie,oto mi chodzi.Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.