Skocz do zawartości
  • 0

korona z glowa konia odznaka?

HASAG40

Pytanie

Napisano

witam czy to jakies odznaczenie jest?wyszlo na terenie obozu wojsk zygmunta III wazy ale stacjonowaly tam tez wojska napoleonskie a pozniej pruskie oraz przewinely sie tam tez wojska szwedzkie gustawa adolfa takze trudno mi ocenic czyje to?moze ktos z kolegow podpowie dodam ze jest to wykonane z brazu lub miedzi ok 7-8cm wysokosci mocowane na trzy wasy na odwrocie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam czy to jakies odznaczenie jest?wyszlo na terenie obozu wojsk zygmunta III wazy ale stacjonowaly tam tez wojska napoleonskie a pozniej pruskie oraz przewinely sie tam tez wojska szwedzkie gustawa adolfa takze trudno mi ocenic czyje to?moze ktos z kolegow podpowie dodam ze jest to wykonane z brazu lub miedzi ok 7-8cm wysokosci mocowane na trzy wasy na odwrocie

Napisano
Przypomina mi toto charakterystyczną formą herby występujące na brytyjskich guzikach liberyjnych,może tam należy szukać pochodzenia.
Napisano
Tylko ten nieszcząsny koń ma łeb w drugą stronę,w każdym razie posiadacza herbu szukałbym w Anglii,Szkocji lub Irlandii

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie