pawel2213 Napisano 6 Czerwiec 2010 Autor Napisano 6 Czerwiec 2010 WitamPosiadam wykrywacz (MD-3006) i mam kilka pytań. Jak właściwie go dostroić do gruntu ? 2. Czy ktoś coś znalazł tym wykrywaczem ? 3. Jak właściwie go ustwaić ?P.S. Wiem ,że jest instrukcja obsługi lecz instrukcja jest źle przetłumaczona i łopatologicznie wyjaśniona.
maxim026 Napisano 8 Czerwiec 2010 Napisano 8 Czerwiec 2010 MG to najgorszy szajs jaki jest na rynku. lepiej było kase przepić a nie go kupić.Ale jak już go masz to cóż . sprzedaj go i tyle.
marv Napisano 8 Czerwiec 2010 Napisano 8 Czerwiec 2010 http://www.youtube.com/watch?v=ZQFUC_6HrG4 ;)Wystaw go na allegro czem prędzej!!! lepsze te 100-150 zł niż MD'ek.
adam793 Napisano 8 Czerwiec 2010 Napisano 8 Czerwiec 2010 Stary po co to kupiłeś przecież garrett malo co droższy,ustawień nie szukaj bo nic ci on nie wyczaruje z ziemi chyba że złom
maxim026 Napisano 8 Czerwiec 2010 Napisano 8 Czerwiec 2010 nawet jak byś miał tego MD co kusztuje na Ale-drogo ponad 1 tyś to możesz znaleśc nim hełm z 20 cm
Cpt.Nemo Napisano 8 Czerwiec 2010 Napisano 8 Czerwiec 2010 Jak to jest ze ludzie najpierw spokojnie i z zadowoleniem wyrzucaja pieniadze w bloto, a potem dopiero przychodza sie pytac ?Ja szanuje swoje pieniadze i zawsze wole pytac przed ich wydaniem niz sie skarzyc po.
Villmark Napisano 8 Czerwiec 2010 Napisano 8 Czerwiec 2010 Dokładnie , też tego nie rozumiem. W moim przypadku długość poszukiwania rzeczy do zakupu wzrasta proporcjonalnie do ceny :)
michal1514 Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 Żeście chłopaka zjechali, że aż przestał się odzywać :).No ale niestety mają racje panowie, MD to po prostu - zabawka, która na początku zadziała, wykryje coś a potem się zpsuje, wiem bo sam czegoś takiego używałem.
DRVAL Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 Zawsze można na stelażu z MDeka fajnego jabelka zmontować.
Daro Shadow Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 marv w twoim linku jest bardzo ładnie pokazane jacy profesjonaliści pracują w telewizji :D ta cewka mnie rozwaliła :]
luger Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 Kiedyś ktoś na forum dowcipnie napisał, że MD to sprzęt do poszukiwania zagubionych monet...... pod dywanem:)
draven85 Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 nie przesadzajcie im więcej MDków w użyciu tym lepiej dla nas ;) ale fakt faktem dziwne ,że tak dużo ich schodzi z allegro.
dzieci3 Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 Jak sie dobrze zareklamuje to i g....można sprzedać,piekne fotki bagnetów,mgieta parabela to robi swoje.10000 osób nie kupi,ale 30-tu sie znajdzie,druga sprawa to cena.Pzdr.
TheAdam1978A Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 Skoro już kupiłeś to wymień metalową śrubkę mocującą cewkę na plastikową 8 mm.Zyskasz na drobiazgi jakieś centymetry.No i ustaw pod odpowiednim kątem cewkę tak żeby nie czuła aluminiowego drążka.A ustawienia to czułość na maxa,dyskryminacja na środku,grunt też.Trybu TR2 nie używaj bo nie warto.A pokrętło TUNE ustaw tak aby wskażnik zachodził prawie na drugą kreske żóltego pola.Po takiej operacji zyskasz pare centymetrów na czułości na monety i na maksymalnym zasięgu jakieś 15 cm.Nie sugeruj sie tym co o MD piszą tylko w teren zasuwaj.Ja po MD kupiłem pulsara.Przesiałem nim tereny po MD i okazało sie że za dużo nie zostało.Kilka odłamków i pare łusek.Wszystko co na ternie było chinolem wygarnąłem.No i jeszcze jedna rada,cewką musisz prawie że po glebie szorować.Pozdro
marv Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 Przy okazji moje wtrącenie MD'ki są w cenie niby takie buble a jak ktoś wystawi BCM to nawet do 200 kosztują!! i ja sie pytam gdzie tu zysk gdzie logika ? :) BTW: w Rosji szukają chińczykami i całkiem ładne fanty czeszą ( dolina smerti na yt)
adam793 Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 hmmm głupio tak gadać jest że masz szajs i tyle nie wiedział po prostu dlatego pyta o ustawienia,spróbuj wystawić go na allegro daj b...zeby hińczyk go kupił pózniej wspólnymi silami doradzimy ci co na początek dobrego kupić.pozdrawiam
michkil Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 Dobra ludzie to mi powiedzcie dlaczego ludzie tak młucą MD dosłownie setkami sztuk z allegro, na prawie każdej aukcji MD jest po 12 kupujących, a dobre polskie sprzęty w tej samej a nawet tańszej cenie typu proton czy jabel są kupowane e fuźo mniejszej ilości. A tak w ogóle to nawet te MD za 1000zł to szajs? Z czego to wynika i dlaczego tak je ronią??Ufff dobrze że najpier przewertowałem forum przed kupnem, bo tez chciałem kupić MD. Teraz mam Protona
maxim026 Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 prosta odpowiedz. Nowicjusze któzy wogóle sie nie znaja na wykrywaczach i zanim zasiegnąć języka robi sóper interesir. Zobacz jaki wspaniały opis ma każda aukcja no i te osiągi ma małe przedmioty typu monetki 20-35 cm na granat 60 cm na hełm 100 cm . i ogólnie promocja .cena jest smieszna . w sumie ludzie sami napędzają ta machine interesu z MD. wchodza na takie aukcji i widzą że wykrywacz markowy kosztuje po 1 tyś a ma taki sam opis i nawet niektore gorsze zasięgi i nikt go nie kupuje a tu wykrywka za 230 zł i 12 osób kupiło to koleś łyka.
pawel2213 Napisano 10 Czerwiec 2010 Autor Napisano 10 Czerwiec 2010 Dziękuje za pomocZmądrzałęm teraz licytuje jabela
sid30 Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 czyli nie zmądrzałes :)) potem bedzie ci go trudno sprzedać, lepiej uzbieraj te 5 stów i kup ace :)
marv Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 Sid dlaczego trudno sprzedać? jak ktoś wystawia jabla to zawsze jest masa ofert te 100-150 powinno sie dostać za używanego i zadbanego jabla.paweł moja rada:najpierw puknij Md a potem bierz się do licytacji jabla.Życzę powodzenia :)
timki74 Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 Jabel fajna sprawa na poczatek,najlepiej kup na akumulatorek 12 V(już z akumulatorkiem sprzedają..)lub na zwykłe baterie.Ja mam na 9V i jest spoko.Pozdro
sid30 Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 jabel fajna sprawa ?? nieco tylko lepszy od tego MD z naciskiem na nieco :))) szkoda kasy i czasu :)za 300-500 masz ace i nie ma co dewagować na ten temać. Sprzedaż go w mgnieniu oka :) co najmniej za tyle za ile go kupiłeś a na jabla trzeba konesera znaleść :))))))
blackdog68 Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 Panie i Panowie :)Tak sobie czytam Wasze wypowiedzi na temat MD i mam jedno pytanie do Was.Kto miał i przerobił jakiegokolwiek Md-ka.Ale tak szczerze :)Bo sądząc po opiniach które czytam to wszyscy mieli taką wykrywkę i z tego powodu odradzają innym jej zakup.Swoje pytanie kieruję do Was, grono Szanownych Koleżanek i Kolegów nie dlatego że jestem sprzedającym na alledrogo sprzęt ale jako szczęśliwy użytkownik tak wyśmiewanego sprzętu.Pozdrawiam Dasz Dół
michal1514 Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 Niestety ale MD to zabawka a nie sprzęt do poszukiwań.MD był moim pierwszym wykrywaczem, nie znałem się wtedy na wykrywkach, zobaczyłem na allegro MD - dobra cena i osiągi i kupiłem. I teraz trochę o tym MD-eku.Dyskriminacja nie działała, na początku coś tam wykrywał jak leżało kilka cm pod ziemią ( max. 10 cm ) ale potem zaczął dawać sygnał w każdym miejscu, obojętnie gdzie bym nie przyłożył cewki to był sygnał.Więc mnie już nikt nie przekona, że MD to dobry sprzęt na poszukiwania, jest to tylko zabawka dla dzieci.Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.