agentAK Napisano 5 Czerwiec 2010 Autor Napisano 5 Czerwiec 2010 Moje znajdki z leśnej drogi.Wczorajszy wypad ok. 3,5h.
agentAK Napisano 5 Czerwiec 2010 Autor Napisano 5 Czerwiec 2010 Przepraszam .To mój pierwszy post i nie zauważyłem, że foto ma za dużą wagę.Nowa fota . Kiepskie światło ale coś widać.
agentAK Napisano 5 Czerwiec 2010 Autor Napisano 5 Czerwiec 2010 fenisie i 5 grStara droga, a właściwie krzyżówka dróg. Według mapy kiedyś przy tym skrzyżowaniu stała chata.
marv Napisano 5 Czerwiec 2010 Napisano 5 Czerwiec 2010 A ja jestem ciekaw tych fantów... bo jak ja kopałem na leśnych drogach to same klamoty wyskakiwały nawet urwana słuchawka od telefonu :)
Maku 73 Napisano 5 Czerwiec 2010 Napisano 5 Czerwiec 2010 lesne drogi, ich pobocza, skrzyzowania leśnych dróg potrafią obdarzyć topowymi znaleziskami, zobaczymy w końcu te zdjęcia??
agentAK Napisano 6 Czerwiec 2010 Autor Napisano 6 Czerwiec 2010 I jeszcze dzisiejsze 3h w tych samych okolicach.
pawcion123 Napisano 6 Czerwiec 2010 Napisano 6 Czerwiec 2010 Trudny początek,jednak fanty super!W większości Prusy tak jak u mnie.pozdro.
agentAK Napisano 6 Czerwiec 2010 Autor Napisano 6 Czerwiec 2010 Jeszcze jeden wypad.Trochę PRL , znowu fenisie i znalazł się jeszcze srebrny grosz.Pawcion123 taki teren , ale może niedługo uderzę troszkę dalej . Tylko mapki trochę przejżę.
sebo_sek Napisano 7 Czerwiec 2010 Napisano 7 Czerwiec 2010 A chodzisz bardziej po duktach, czy dużych drogach. Oczywiście interesuje mnie czy są uczęszczane przez leśników, samochody itp?Ja mam w okolicy trakt sięgający średniowiecza, ale powiem szczerze, że nie garne się do szukania, bo co chwila jakieś wozy tam jeżdżą łącznie z policją i leśnikami
agentAK Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Napisano 7 Czerwiec 2010 Szedłem drogą, która była kiedyś jedną z ważniejszych dróg. Lączyła dwie wioski. Ale najciekawsze znajdki wychodziły na drodze mniej uczęszczanej (bocznej do tej głównej). W przeciwieństwie do większości na tej nie było nawożone ani kamienia ani piachu czy śmieci. Przy tym skrzyżowaniu dróg stała kiedyś jakaś chata (hute u-umlaut). Dwie monetki znalazłem całkiem na wierzchu. Musiałem się tylko po nie schylić.pozdrawiam
agentAK Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Napisano 7 Czerwiec 2010 Nie lubię za bardzo chodzić po lasach. Komary myślałem że mnie zjedzą, a pierwszego dnia wjechałem w jedną drogę autem , z naprzeciwka jedzie terenowe. Zatrzymałem się przy poboczu aby przepuścić. Auto staje obok mnie i wysiada straż leśna. Na szczęście powiedzieli mi że w leśne drogi nie można wjeżdżać i tyle. Zawróciłem i zaparkowałem przy innej. 1,5 km na nogach i byłem na miejscu. Teraz cały czas tak robię. W opisanym wcześniej miejscu widziałem tylko grzybiarza a drogą przejeżdżało tylko dwóch ludzi ale konno. Auta nie jeżdża bo jest droga raczej kiepska i z jednej strony obecnie trochę zalana. A jak mogę to unikam widzów bo nie lubię gapiów.
niflheim85 Napisano 7 Czerwiec 2010 Napisano 7 Czerwiec 2010 to wieczorkiem trzeba się wybrać jest cicho i będziesz słyszał czy coś jedzie:)
agentAK Napisano 9 Czerwiec 2010 Autor Napisano 9 Czerwiec 2010 Dzisiaj i chwilka wczoraj.Lesne drogi i kawałek nie obsianego pola.
agentAK Napisano 26 Czerwiec 2010 Autor Napisano 26 Czerwiec 2010 Mój wczorajszy wypad.Dwa sreberka 3 krajcary i 48 część talara.
agentAK Napisano 26 Czerwiec 2010 Autor Napisano 26 Czerwiec 2010 Deneżka.Wszyscy zaborcy na jednej drodze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.