Skocz do zawartości
  • 0

Kolby (?), kominek , oliwiarka i chwyt.

SSzuder

Pytanie

Napisano

Prosiłbym o identyfikację owych znajdek.
Póki co udało mi się dojść do maski: Vz-35, dużej łuski (czechosłowacka z pistoletu sygnałowego 26,5mm), no i oczywiście łusek - mośki i mauserki (czechosłowackie!), oraz okucia pałatki.

Prośba o identyfikację dotyczy dwóch metalowych kolb (przynajmniej tak mi się wydaje), kominka obok, oliwiarki na dole, oraz czegoś wyglądającego na chwyt.

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc!

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
te dwie częścikolby" jedyne co mi przypominają to podpórki na ramiona od sprzężonego kmu albo działka..
ale nie mogę nigdzie znaleśc fotki w necie.
zdrów
Napisano
Jak napisali TurboDymoMen95 i Hebda te z lewej wyglądają jak przedłużenie kolby do Schwarzlose M1907/12, takiego jak tu : http://world.guns.ru/machine/mg87-e.htm
A tutaj samo ramię : http://www.ima-usa.com/product_info.php/cPath/14_212_70/products_id/705
Napisano

Właśnie o coś takiego mi chodziło, tylko nie wiedziałem jak to ładniej ująć :-)
Dzięki serdeczne za pomoc!

Wrzucam jeszcze kilka zdjęć, różnią się nieznacznie od tych z Schwarzlose.

Napisano

Co ciekawe prawie wszystko wyszło razem - i owe 'zawiasy' i maska (czechsłowacka), jak i czechosłowackie łuski z mausera oraz maska Vz-35.
A świece wyszły zaraz obok, w miejscu, gdzie jedyne co mogło jechać, to quady, bo teren mocno górzysty :-)

Napisano

Prosiłbym o identyfikację owych znajdek.
Póki co udało mi się dojść do maski: Vz-35, dużej łuski (czechosłowacka z pistoletu sygnałowego 26,5mm), no i oczywiście łusek - mośki i mauserki (czechosłowackie!), oraz okucia pałatki.

Prośba o identyfikację dotyczy dwóch metalowych kolb (przynajmniej tak mi się wydaje), kominka obok, oliwiarki na dole, oraz czegoś wyglądającego na chwyt.

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie