vis1939 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 przy tym nie podając własnego pomysłu na identyfikacje może przynieść więcej szkody niż pożytku dla pytającego"Z przyjemnością zobaczę potwierdzenie Twojego pomysłu jakimś linkiem/schematem....
rafal_etz Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Napisano 1 Czerwiec 2010 ferdek to będzie to tylko czy mógłbyś napisać od czego to jest?
FERDEK1 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Szanowny kol. vis1939 po pierwsze ten wpis nie był adresowany do Ciebie. Proszę przeczytaj jeszcze raz fragment - w przypadku TAKICH PRZEDMIOTÓW podpowiedzi w stylu "TO na pewno nie jest zapalnik!!!!!!!!!! lub "to nie jest zapalnik -przy tym nie podając własnego pomysłu na identyfikacje może przynieść więcej szkody niż pożytku dla pytającego" -ze zrozumieniem. Po trzecie - ktoś tu już pisał na tym forum żeby dawać wędkę, nie ryby :)) pozdr.
vis1939 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Szanowny mości panie FERDEK1,chodzi mi jedynie o podanie wiarygodnego dowodu iż jest to element podanego przez Ciebie typu zapalnika bo nie kojarzę takiego elementu.Foto nie przedstawia ebechów" zapalnika więc jest tak samo ni w szkodę,ni w pożytek.A jako że niekiedy jest tak że ryby się w gnojówce nie złowi,to zwyczajnie zdaje się na potwierdzenie Twojego pomysłu z czystej chęci poszerzenia horyzontu:)Pozdro.
regers Napisano 1 Czerwiec 2010 Napisano 1 Czerwiec 2010 Stanowczo jest to niekompletny zapalnik kz. A.Z. 1 brak w nim zewnętrznego płaszcza, stosowany był w niemieckiej amunicji 75mm i 105mm
vis1939 Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 FERDEK z tym AZ to Cię troszkę poniosło,mi to nie wygląda na żaden zapalnik.Pozdro.
FERDEK1 Napisano 2 Czerwiec 2010 Napisano 2 Czerwiec 2010 Dalej za Google" podaje -http://spaghetti-wars.de/html/gallerien/D2WKKopf.html
FERDEK1 Napisano 2 Czerwiec 2010 Napisano 2 Czerwiec 2010 Z racji tego że znalazłeś fragment korpusu może to być też ZAPALNIK AZ1.V-0.15 Zapalniki różnią się nieznacznie budową. AZ1.V-0.15 wizualnie jest nieco wyższy.
FERDEK1 Napisano 1 Czerwiec 2010 Napisano 1 Czerwiec 2010 Panowie ja bym był daleki od stwierdzenia - TO na pewno nie jest zapalnik!!!!!!!!!! " pozdr :))
FERDEK1 Napisano 2 Czerwiec 2010 Napisano 2 Czerwiec 2010 Tak na koniec naszła mnie pewna refleksja . Ponieważ ten temat nie jest moim konikiem" i patrzę na niego chłodnym okiem to uważam że w przypadku takich przedmiotów podpowiedzi w stylu TO na pewno nie jest zapalnik!!!!!!!!!!" lub o nie jest zapalnik" -przy tym nie podając własnego pomysłu na identyfikacje może przynieść więcej szkody niż pożytku dla pytającego. pozdr.
Pytanie
rafal_etz
Proszę o ID zapalnika
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.