Skocz do zawartości
  • 0

porcelanowy krzyż z pod podłogi....

krzypawlowski2

Pytanie

Napisano

Witam, podczas zrywania starej podłogi w domu po dziadkach, pod podłaga leżał sobie taki oto krzyż... niewiem jak sie tam znalazł , ...chciałbym sie dowiedzieć ile ten krzyż ma lat miejwiecej...
wys. ok 30 cm, porcelanowy z przodu porcelana wypolerowana , z tyłu matowa , u podstawy z tyły jest jakby pieczęć ale nie czytelna...
Mógłby mi ktoś pomóc...???
pozdrawiam

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak porcelana to i pewnie znajdą się jakies stemple czy napisy, pomoże to w wydatowaniu"
myślałem że tylko ja czasem nie czytam ze zrozumieniem:)
sorki za OT,idę spać bo rano praca:(
zdrów
Napisano
Zwróć uwagę iż prócz stempli są czasem napisy-jak na starych pruskich wyrobach z manufaktur, po drugie nawet jak stempel nieczytelny-można dać foto-i o to mi chodziło. Zamiast pisać - jak to sam trafnie nazwałeś - OT - skup się raczej na identyfikacji i napisz coś w temacie a nie nabijaj posty jak leci.
Napisano

Witam, podczas zrywania starej podłogi w domu po dziadkach, pod podłaga leżał sobie taki oto krzyż... niewiem jak sie tam znalazł , ...chciałbym sie dowiedzieć ile ten krzyż ma lat miejwiecej...
wys. ok 30 cm, porcelanowy z przodu porcelana wypolerowana , z tyłu matowa , u podstawy z tyły jest jakby pieczęć ale nie czytelna...
Mógłby mi ktoś pomóc...???
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie