ammuratow Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 Witam.Dawno temu czytałem w pewnej książce traktującej o akcji Burza" na Kresach o starciu partyzantów z AK z niemieckimi spadochroniarzami. Rzecz miała miejsce chyba w okolicach Wilna. Niestety, starość nie radość. Zupełnie nie pamiętam ani autora, ani tytułu książki.Czy ktoś z szanownych kolegów mógłby mi pomóc?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Roman Korab-Operacja Wilenska Armii Krajowej.Bodajze w tej ksiazce to było.Walki z pułkiem spadochronowym na lini rzeki Wilejki ,który szedł na pomoc przebijajacemu sie zgrupowaniu niemieckiemu z Wilna.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 Bardzo, bardzo dziękuję :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Był artykuł o tej bitwie w Militariach XX wieku,niestety nie pamiętam w którym numerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 http://www.nasz-czas.lt/613/historia.html tu trochę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 27 Maj 2010 Autor Share Napisano 27 Maj 2010 Serdecznie dziękuję kolegom za odzew! Zawsze można liczyć na Waszą pomoc.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 27 Maj 2010 Share Napisano 27 Maj 2010 a i ja przy okazji znowu dowiedziałem się czegoś interesującego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 28 Maj 2010 Share Napisano 28 Maj 2010 A tak gwoli prawdy-jest to chyba jedyny istniejacy,i udekumentowany opis otwartej walki oddziałów Ak z Niemiecka jednostka spadachronową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 28 Maj 2010 Share Napisano 28 Maj 2010 ...a Amerykanie już by film o tym kręcili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.