poligon512 Napisano 22 Maj 2010 Autor Napisano 22 Maj 2010 Mam pytanie kupilem bounty hunter qd2 z drugiej ręki;(stwierdzilem ze wykrywacz w trybie all bez dyskryminacji wariuje {lapie dziwne sygnaly skacze wskaznik glebokosci>po podkreceniu dyskryminacji na ponad polowe zaczyna pracowac prawidlowo.Czym to jest spowodowane i jak to naprawic:( cewka wydaje sie byc ok kabel nie przetarty baterie nowka.Prosze o pomoc
desmo_sm Napisano 25 Maj 2010 Napisano 25 Maj 2010 zobacz czy cewka nie jest rozklejona one potrafiły się rozszczelniać można wtedy rozciąć obudowę i zakleić ponownie . Na all metal może coraz łapać sygnał bo może masz zaśmiecony teren albo sprawdzałeś w domu gdzie jest zbrojenie w podłodze. Ponadto czułość ustawiaj na około max. 75 lub 80% bo na maksie ten wykrywacz mi sie wzbudzał (mam go jeszcze nawet ale nie chodzę z nim)
poligon512 Napisano 25 Maj 2010 Autor Napisano 25 Maj 2010 sensitiw minimum;/ teren bez smieci lini energetycznych itd cewka ok:(<stan prawie idealny:(wykrywacz swiruje nawet wtedy gdy jest bezruchu:(hmmmmm jescze sprawdze wtyczke i gniazdo;/ desmo_sm dzieki serdeczne za odpowiedz
krank Napisano 25 Maj 2010 Napisano 25 Maj 2010 ja to samo miałem w innym wykrywaczu na 1000%posypała się w środku cewka... pozdrawiam
poligon512 Napisano 25 Maj 2010 Autor Napisano 25 Maj 2010 a gdzie takowe cewki można kupic??na allegro nie ma:(
Jurek 66 Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 ZApytaj w Vikingu morze je sprowadzają Pozdrawiam ...
honker Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 pierwsza sprawa to okręć na sztywno kabel od cewki,jeżeli ma trochę ruchu to będzie tak wył.pozd.marek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.