torba5 Napisano 20 Maj 2010 Autor Napisano 20 Maj 2010 Witam wszedłem w posiadanie takowego zegarka,temat zupełnie nie mój a przydałoby sie wiedzieć coś więcej na jego temat wydaje mi sie że produkcja szwajcarska,ale niech ci co sie znają mnie poucząpozdrawiam
Vorax Napisano 24 Maj 2010 Napisano 24 Maj 2010 Juz pisze:) Mechanizm 10 kamieniowy ankrowy nizszej klasy.Plyty zlocone.Koperta klasyczna srebrna ladnie zachowana giloszowana.Zegareczek pochodzi z okolo 1900roku.Zaciekawila mnie tarcza.Napewno jest porcelanowa?Pierwszy raz widze w duzym zegarku kieszonkowym czerwona cyfre XII.Jest to z pewnoscia ciekawostka o ile tarcza nie jest kombinowana czyli nie jest papierowa,plastikowa lub nie jest to fotografia.PozdrawiamVorax
skyluke Napisano 21 Maj 2010 Napisano 21 Maj 2010 Mam identyczny tyle że z inną inskrypcją (jest tam czyjeś imię we francuskim) i wyraźny krzyż szwajcarski . Chętnie dowiem się również więcej .
torba5 Napisano 24 Maj 2010 Autor Napisano 24 Maj 2010 Dziękujeza jak zwykle fachową odpowiedźpozdrawiam
torba5 Napisano 20 Maj 2010 Autor Napisano 20 Maj 2010 Witam wszedłem w posiadanie takowego zegarka,temat zupełnie nie mój a przydałoby sie wiedzieć coś więcej na jego temat wydaje mi sie że produkcja szwajcarska,ale niech ci co sie znają mnie poucząpozdrawiam
Gniewkos Napisano 20 Maj 2010 Napisano 20 Maj 2010 witaj!szwajcar robiony na rynek niemiecki, próba srebra 800. resztę dopowie ktoś kto się zna na zegarkach.pozdro!
Pytanie
torba5
Witam wszedłem w posiadanie takowego zegarka,temat zupełnie nie mój a przydałoby sie wiedzieć coś więcej na jego temat wydaje mi sie że produkcja szwajcarska,ale niech ci co sie znają mnie pouczą
pozdrawiam
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.