wiluś Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Jednego GP ma Marek Dwornicki z Opola. Jeśli się zgodzi dam Ci jego namiary na priv. Drugiego GP składali chłopcy z Beskidów. A co z Willysem SAS ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Witam,Kolego ,,wiluś,, - będę Tobie wdzięczny na namiary kol.Marka Dwornickiego. Kolega Marek z Opola przez długie lata ze swoją ekipą uczestniczył we wszystkich RST /od 1976r./ - na hasło ,,Amfibia z Legnicy,, przypomni sobie nasze wspólne w pięknym stylu pokonywane bezdroża rajdowych tras.Ze swojego archiwum pozwolę sobie wrzucić zdjęcie samochodu Ford GP kolegi Marka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Ford GP kolegi Marka na starcie - Tarpaniada,,PozdrawiamDODGE52 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Czy te pojazdy ze starych fotografii jeszcze żyją ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Witam,Szanowny Kolego ,,wojtekA,, - po roku 1994 nasze wspaniałe amatorskie Rajdy Samochodów Terenowych / przypomnę były to :Polskie Safari, Tarpaniada, Jeep Cross, Jeeping i inne mniejsze/, zaczęły umierać - przyszło ,,zawodowstwo,, pod nazwą Mistrzostwa Polski w Rajdach Samochodów Terenowych, duże wymagania techniczne np. pałąki bezpieczeństwa w pojazdach zabytkowych / szkoda tych aut, ja musiałbym dziurawić amfibię Gaz 46 lub Willysa/ - koledzy z roku na rok się wykruszali, co ja też uczyniłem - a startowałem w RST przez 19 lat/, - uczestnicy coraz bardziej zamożni, ich pojazdy wypasione, i tak to się skończyło ... a szkoda.Pytanie : czy te pojazdy ze starych fotografii jeszcze żyją ?Mam kontakt z prawdziwymi z krwi i kości Willysowcami, mają do dziś swoje wspaniałe pojazdy, pozostali - no cóż, pozbyli się ich, lub za ,,kasę,,odsprzedali je na Zachód /tak jak stało się z ,,Gazami 46 Mav,,/. Część naszych wspaniałych kolegów już odeszła na zawsze z rajdowych tras, zostały tylko pożółkłe fotografie, filmy video i wspomnienia ...PozdrawiamDODGE52 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 DODGE52Czasy się zmieniają.Gdy we wczesnych latach 70-tych były w mojej rodzinie dwa niemieckie wojenne auta KDF i Schwimmwagen to wydawało się że są stare jak świat. a miały zaledwie" po 30 lat, czyli po tyle ile obecne auta z początku lat 80-tych. Wówczas te wojenne na okrągło naprawiane, służyły jako normalne codzienne auta, jeździliśmy nimi do lasu , na grzyby, na zakupy, na plaże na półwyspie Helskim. Byłem świeżym nastolatkiem to nie załapałem się na ich prowadzenie.Równocześnie, po Trójmieście na codzień jeżdziły pomalowane na żółto 3 lub 4 wojenne DODGE z Klubu Płetwonurków REKIN", widziało się czasami Willysy, Czapajewy a GAZy 69 to normalnie używało jeszcze WP i MO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Mysle ze obecnie ilosc pojazdow z IIws jest spora problem, polega na tym ze sa to tak jak moje samochody popularne. Obecnie jednak znaczna ilosc takich pojazdow pochodzi z importu stad tak wiele zadkich do niedawna np: GMC 353.Z tym ze obserwujac rynek tych aut mam wrazenie ze z zmniejszajacej sie podazy aut do remontu czy ilosci pojazdow na zachodzie z rak prywatnych (teraz wiecej jest od posrednikow)czeka nas skok cen zabawek w najblizszym czasie( w zasadzie z wyjatkiem GMC caly czas drozeja). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobek44 Napisano 24 Listopad 2012 Share Napisano 24 Listopad 2012 Witam. Pragnę poinformować, że w grudniu pojawi się książka o niektórych Safari i Tarpaniadach ze zdjęciami startujących terenówek. Jako wspomnienie lat 70. i 80. Tytuł: Tarpan sport. Polecam.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora PATRON 09:12 27-01-2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 Szukam namiarów na posiadacza Forda GP, który został do Polski zakupiony z Czech ...niedawno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunzel Napisano 28 Maj 2014 Share Napisano 28 Maj 2014 Ford GP na giełdzie w Łodzi, z 5 lat temu. Poszedł do Szczecina lub okolic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.