zabi Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 Witam!Szukam odpowiednika lakieru do łusek stalowych jakim były lakierowane w epoce, taki ciemno zielony, może ma ktoś jakiś pomysł? Bo wyczyszczone brzydko wyglądają w kolorze białego metalu.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Farby modelarskie polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zabi Posted May 17, 2010 Author Share Posted May 17, 2010 A osiągne taki efekt? Bo ten lakier jest ciemno zielony taki ale taki jakby troche prześwitujący, wiecie o co mi chodzi? Bawił się już ktoś tak? Czy zostawić biały metal jak jest i nie kombinować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zabi Posted May 17, 2010 Author Share Posted May 17, 2010 To znaczy przed korozją zabezpieczone paraloidem są, nie kałach, mauserowskie i flak 20mm, resztki lakieru były na nich no ale musiałem oczyścić z rdzy i nie dało się go uratować. To znaczy wg mnie jest to lakier ale może to coś innego tylko sie myle, bo dobrze mówię że stalowe łuski do mausa i flaka były lakierowane takim zielonym lakierem jakby przed korozja, w epoce?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zabi Posted May 18, 2010 Author Share Posted May 18, 2010 A jakie farby możecie polecić? Jeśli chodzi o modelarstwo to nie mam w ogóle pojęcia w tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Co do farb modelarskich jestem fanem Humbrola. Są i inne dobre, ale ja preferuje te.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
groszek37 Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Zgadzam się z kolegą. Sam malowałem Humbrolem i mogę powiedzieć same dobre rzeczy. Poza tym są też tanie, bo na all___o jedna 14ml to kilka zł. Paleta jest spora wystarczy poszukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zabi Posted May 29, 2010 Author Share Posted May 29, 2010 Witam, może kogoś będzie interesowało, więc piszę, zrobiłem tak że poszedłem do mieszalni lakierów i na podstawie oryginalnego koloru zrobili mi taki lakier, efekt jaki chciałem osiągnąć czyli taki prześwitujący metal przez ten lakier, tak jak w oryginale, udało mi się osiągnąć w taki sposób że, lakier rozcieńczyłem aż był takiej konsystencji prawie jak woda i po prostu zanurzałem w nim łuski i kładłem na desce w pionie, lakier sobie z nich sciekał zostawiając własnie taką poświate, efekt super, później postaram się wstawić fotki, łuski wyglądają dużo lepiej niż tak wyczyszczone do białego metalu.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zabi Posted May 29, 2010 Author Share Posted May 29, 2010 A z farb modelarskich zrezygnowałem ponieważ pomimo tego że paleta spora to nie udało się dobrać odpowiedniego koloru Link to comment Share on other sites More sharing options...
rygi82 Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Lakier do paznokci będzie dobry kolorów też od groma jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groszek37 Posted June 13, 2010 Share Posted June 13, 2010 zabi-czekamy na fotki (przynajmniej ja) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.