zabi Napisano 16 Maj 2010 Autor Share Napisano 16 Maj 2010 Witam!Szukam odpowiednika lakieru do łusek stalowych jakim były lakierowane w epoce, taki ciemno zielony, może ma ktoś jakiś pomysł? Bo wyczyszczone brzydko wyglądają w kolorze białego metalu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 Farby modelarskie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 A osiągne taki efekt? Bo ten lakier jest ciemno zielony taki ale taki jakby troche prześwitujący, wiecie o co mi chodzi? Bawił się już ktoś tak? Czy zostawić biały metal jak jest i nie kombinować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 To znaczy przed korozją zabezpieczone paraloidem są, nie kałach, mauserowskie i flak 20mm, resztki lakieru były na nich no ale musiałem oczyścić z rdzy i nie dało się go uratować. To znaczy wg mnie jest to lakier ale może to coś innego tylko sie myle, bo dobrze mówię że stalowe łuski do mausa i flaka były lakierowane takim zielonym lakierem jakby przed korozja, w epoce?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 18 Maj 2010 Autor Share Napisano 18 Maj 2010 A jakie farby możecie polecić? Jeśli chodzi o modelarstwo to nie mam w ogóle pojęcia w tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Co do farb modelarskich jestem fanem Humbrola. Są i inne dobre, ale ja preferuje te.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek37 Napisano 21 Maj 2010 Share Napisano 21 Maj 2010 Zgadzam się z kolegą. Sam malowałem Humbrolem i mogę powiedzieć same dobre rzeczy. Poza tym są też tanie, bo na all___o jedna 14ml to kilka zł. Paleta jest spora wystarczy poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 29 Maj 2010 Autor Share Napisano 29 Maj 2010 Witam, może kogoś będzie interesowało, więc piszę, zrobiłem tak że poszedłem do mieszalni lakierów i na podstawie oryginalnego koloru zrobili mi taki lakier, efekt jaki chciałem osiągnąć czyli taki prześwitujący metal przez ten lakier, tak jak w oryginale, udało mi się osiągnąć w taki sposób że, lakier rozcieńczyłem aż był takiej konsystencji prawie jak woda i po prostu zanurzałem w nim łuski i kładłem na desce w pionie, lakier sobie z nich sciekał zostawiając własnie taką poświate, efekt super, później postaram się wstawić fotki, łuski wyglądają dużo lepiej niż tak wyczyszczone do białego metalu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 29 Maj 2010 Autor Share Napisano 29 Maj 2010 A z farb modelarskich zrezygnowałem ponieważ pomimo tego że paleta spora to nie udało się dobrać odpowiedniego koloru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rygi82 Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 Lakier do paznokci będzie dobry kolorów też od groma jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek37 Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 zabi-czekamy na fotki (przynajmniej ja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.