Skocz do zawartości

Łuski stalowe - lakier

zabi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Szukam odpowiednika lakieru do łusek stalowych jakim były lakierowane w epoce, taki ciemno zielony, może ma ktoś jakiś pomysł? Bo wyczyszczone brzydko wyglądają w kolorze białego metalu.

Pozdrawiam
Napisano
A osiągne taki efekt? Bo ten lakier jest ciemno zielony taki ale taki jakby troche prześwitujący, wiecie o co mi chodzi? Bawił się już ktoś tak? Czy zostawić biały metal jak jest i nie kombinować?
Napisano
To znaczy przed korozją zabezpieczone paraloidem są, nie kałach, mauserowskie i flak 20mm, resztki lakieru były na nich no ale musiałem oczyścić z rdzy i nie dało się go uratować. To znaczy wg mnie jest to lakier ale może to coś innego tylko sie myle, bo dobrze mówię że stalowe łuski do mausa i flaka były lakierowane takim zielonym lakierem jakby przed korozja, w epoce?

Pozdrawiam
Napisano
A jakie farby możecie polecić? Jeśli chodzi o modelarstwo to nie mam w ogóle pojęcia w tym.
Napisano
Zgadzam się z kolegą. Sam malowałem Humbrolem i mogę powiedzieć same dobre rzeczy. Poza tym są też tanie, bo na
all___o jedna 14ml to kilka zł. Paleta jest spora wystarczy poszukać.
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam, może kogoś będzie interesowało, więc piszę, zrobiłem tak że poszedłem do mieszalni lakierów i na podstawie oryginalnego koloru zrobili mi taki lakier, efekt jaki chciałem osiągnąć czyli taki prześwitujący metal przez ten lakier, tak jak w oryginale, udało mi się osiągnąć w taki sposób że, lakier rozcieńczyłem aż był takiej konsystencji prawie jak woda i po prostu zanurzałem w nim łuski i kładłem na desce w pionie, lakier sobie z nich sciekał zostawiając własnie taką poświate, efekt super, później postaram się wstawić fotki, łuski wyglądają dużo lepiej niż tak wyczyszczone do białego metalu.

Pozdrawiam
Napisano
A z farb modelarskich zrezygnowałem ponieważ pomimo tego że paleta spora to nie udało się dobrać odpowiedniego koloru
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie