8total4 Napisano 16 Maj 2010 Autor Napisano 16 Maj 2010 Witam.Znajomy prosi o pomoc w rozszyfrowaniu tychże punc.Znajdują się one na złotym sygnecie..Na chwilę obecną dysponuję tylko taką fotką.moje odczucie było takie, iż jest to coś wyspiarskiego.Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi.pozdrawiam!D.
Gniewkos Napisano 16 Maj 2010 Napisano 16 Maj 2010 czy to wszystkie punce? lepsza fotka zdecydowanie wymagana.jak dla mnie na razie chyba nie złoto.pozdro!
szczurek_1979 Napisano 18 Maj 2010 Napisano 18 Maj 2010 skojarzenie laika...zanim Budapeszt połączył się w jedno miasto to były dwa miasta Buda i Pest... może coś w tym kierunku... pozdro Szczurek
Gniewkos Napisano 18 Maj 2010 Napisano 18 Maj 2010 sie ma!przewertowałem kuuupę stronek, polskich, angielskich i niemieckich... jak na moje pozostaję przy teorii, że pomimo iż niby sprawdzane u jubilera to to nie jest złoto...pest- z niemieckiego to dżuma, pomórz angielskiego to szkodnik, urwis...nie doszukiwał bym się akurat w słowie Pest znaczenia, raczej jest to skrót, ale może należy to wziąć pod uwagę i traktować jako żart ze strony tego co tą puncę wykonałwarto by było sprawdzić jak wszedł w jego posiadanie, bo być może ktoś go po prostu bardzo zapewniał, że jest to złoto na potwierdzenie pokazał nacięcie gdzie pobrana była próbka...ja jestem sceptyczny może na forum allegro ktoś coś napisze...:)pozdro!
8total4 Napisano 17 Maj 2010 Autor Napisano 17 Maj 2010 Au na 100%, bo było sprawdzane u jubilera..http://img576.imageshack.us/img576/9642/0009441.jpgi to są na 100% wszystkie punce..WM 3 PESTpozdro.
Pytanie
8total4
Witam.
Znajomy prosi o pomoc w rozszyfrowaniu tychże punc.
Znajdują się one na złotym sygnecie..
Na chwilę obecną dysponuję tylko taką fotką.
moje odczucie było takie, iż jest to coś wyspiarskiego.
Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi.
pozdrawiam!
D.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.