Skocz do zawartości

Wykrywacz - pomoc w podjęciu decyzji

Bartek_83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Koledzy, przepatrzyłem masę wątków ale nie mogę się do końca sam zdecydować, który model wybrać. Głównie interesuje mnie militarka, ale drobnica też mnie bardzo cieszy. Zatem co byście wybrali?
1. CScope 1220xd - nowy (ciemny panel) z cewką 20cm
2. Rutus Proxima
3. HS3
Napisano
Ja na twoim miejscu wybrałbym Cscope'a, Proxima to jest rodzimy produkt w super wykonaniu jednak w podobnej cenie każdy minelab, garrett i fisher robi ją jak chce, smętka nie miałem więc się nie wypowiem.

Pozdrawiam
maru10
Napisano
maru10 - rozumiem, że masz wieloletnie doświadczenie w użytkowaniu wszystkich tych Garretów, Minelabów i Fisherów. A proximę to masz w małym palcu. I oczywiście, to ogromne doświadczenie podpowiada Ci, że Proxima jest od powyższych znacznie gorsza...nie wędka łowi ale wędkarz.
Napisano
Witam! Cyt. ie wędka łowi,ale wędkarz"...Kol.Laszy w sumie to porownanie ma się akurat nijak do wykrywaczy.Podobnie można powiedzieć,że nie samochód jedzie,ale kierowca....choć wiadomo,że z pustego i Salomon nie naleje :)).Wracając do zasadniczego wątku myślę,że nikt nie pogardzi zarówno militarką,jak i drobnicą.Podstawowy problem i chyba błąd w obecnych czasach (mam na myśli mniejszą liczbę dużych metalowych przedmiotów)polega na tym,że niektorzy nastawiają się lub przynajmniej tak twierdzą,na militarkę,ale drobnicą też nie pogardzą...Moim zdaniem lepiej nastawiać się obecnie na drobnicę nie gardząc przy tym militarką,ale przy tym założeniu HS-3 i Proxima od razu odpadają...co do C Scope się nie wypowiadam,bo nie mam doświadczeń.Pozdrawiam!
Napisano
samgnus - Jeśli co do HS3 można się z Tobą zgodzić, to czemu przekreślasz Proximę na drobnicę? Gwarantuję Ci, że radzi sobie doskonale z jednym i drugim, podobnie zresztą jak i wymieniony Cscope:)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Miałem raczej na myśli odpowiednie przygotowanie się do poszukiwań, żeby nie machać byle gdzie i byle jak. W ten sposób to i GTI może okazać się do bani. Są tu na forum ludzie którzy chodzą naprawdę z budżetowym sprzętem ale mają sukcesy - znają teren, są uparci i kopią każdy sygnał. Z Proximą to by dopiero rządzili:-) A tak nawiasem to myślę że najlepiej wybrać coś prostego na początek - będzie dużo zabawy bez niepotrzebnych stresów. Na głębokie sygnały to przyjdzie czas - Smętek nie jest taki prosty w opanowaniu - szczególnie jak się chce kopać głębiej. Zresztą, tzw. militarka" to szerokie pojęcie. Sprawdź w najpopularniejszych wątkach z czym śmigają koledzy - zdziwisz się nie raz. Duża część ludzi ma więcej niż jeden wykrywacz - osobno coś na drobny kolor, osobno Smętek;-)
Napisano
Laszy początki już mam za sobą ;) Śmigałem trochę na starszych modelach Smętka i na Rutusie Solaris. Mam znajomych, którzy posiadają każdy z modeli, które wymieniłem w pierwszym poście. Trafiają zarówno militarkę jak i drobnicę. Każdy zachwala swój sprzęt ;) dlatego ciężko się zdecydować.
Jak wygląda sprawa z serwisowaniem CScope'a w Polsce? Jak dotąd kolegi nie zawiódł ale chciałbym sie zorientować.
Napisano
A pamiętasz na jakim ustawieniu dyskryminacji ten starszy Smętek wycinał kawałki drutu od zasieków - bo cosik mi się obiło o uszy, że starsze miały nieco skuteczniejszą dyskrymę. Instrukcja do nowego podaje na poziomie 2-3 ale tak 4-5 jest dopiero skuteczne.
Napisano
Paweł - no właśnie tak powinno być - między 2-3 ale mój skutecznie wycina śmieci dopiero na 4-5. Może ten typ tak ma...ale, ale - Bartek_83 sorry za offtop.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie