hiidery Posted May 10, 2010 Author Share Posted May 10, 2010 wyszła taka blaszka z sygnaturą OECHSLER-ANSBACH GES.GESCH czy z tą sygnaturą to coś rzadkiego czy powszechniak.poza tym jak ją ładnie wyczyścić pozdrawiam hiidery Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiidery Posted May 10, 2010 Author Share Posted May 10, 2010 druga strona Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel888 Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Wpinka noszona na czapce lub w klapie marynarki (obie były tej samej wielkości) i były zapinane na agrafkę.Ponadto romby takie były mocowane w fince HJ ale miały wówczas wąsy.http://www.germanmilitaria.com/Political/02HJ4.html<pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel888 Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Producent dość ciekawy. Ciekawa jest również biała otoczka dookoła swastyki.<pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiidery Posted May 10, 2010 Author Share Posted May 10, 2010 oglądałem już wcześniej tą stronę i kilka innych oraz przeglądałem kody producentów.takiej jak ta nie znalazłem poza tym na takich blaszkach producent jest oznaczony kodowo np. M1/154 tu jest wytłoczony cała nazwa producenta ztąd moje zapytanie do zbieraczy takich świecidełem o stopień rzadkościpozdrawiam hiidery Link to comment Share on other sites More sharing options...
stg1971 Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 zwykły znaczek hj.wpinka,nie z noża, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.