hiidery Napisano 10 Maj 2010 Autor Napisano 10 Maj 2010 wyszła taka blaszka z sygnaturą OECHSLER-ANSBACH GES.GESCH czy z tą sygnaturą to coś rzadkiego czy powszechniak.poza tym jak ją ładnie wyczyścić pozdrawiam hiidery
pawel888 Napisano 10 Maj 2010 Napisano 10 Maj 2010 Wpinka noszona na czapce lub w klapie marynarki (obie były tej samej wielkości) i były zapinane na agrafkę.Ponadto romby takie były mocowane w fince HJ ale miały wówczas wąsy.http://www.germanmilitaria.com/Political/02HJ4.html<pozdro
pawel888 Napisano 10 Maj 2010 Napisano 10 Maj 2010 Producent dość ciekawy. Ciekawa jest również biała otoczka dookoła swastyki.<pozdro
hiidery Napisano 10 Maj 2010 Autor Napisano 10 Maj 2010 oglądałem już wcześniej tą stronę i kilka innych oraz przeglądałem kody producentów.takiej jak ta nie znalazłem poza tym na takich blaszkach producent jest oznaczony kodowo np. M1/154 tu jest wytłoczony cała nazwa producenta ztąd moje zapytanie do zbieraczy takich świecidełem o stopień rzadkościpozdrawiam hiidery
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.