afrak Napisano 10 Maj 2010 Autor Share Napisano 10 Maj 2010 Witam, mam prosbe jak naj szybciej i najskuteczniej wyczyscic te bagnety, i jaka metoda ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 polecał bym skorzystac z wyszukiwarki, temat setki razy wałkowany, ja bym puścił na to elektrolize Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 A macie panowie pomysł na w miarę szybkie, tanio i dobre wyczyszczenie ok 30 bagnetów, czekanów itp? Elektroliza raczej odpada, musiałbym ją robić chyba przez rok ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrak Napisano 10 Maj 2010 Autor Share Napisano 10 Maj 2010 no właśnie elektroliza nie daje rady trzeba cos skutecznego ...moze macie jakies pomysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Nie daje rady ale z pewnością tylko w Twoim wykonaniu,zrób wszystko jak bóg przykazał a da rade aż nadto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timki74 Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Tylko elektroliza i koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 A w moim przypadku coś innego ? Podłączyłem już jeden do elektro, ale to zejdzie ze 2 dni na sztukę... a w domu w sumie rzadko jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 a jaka masz maszynke do elktrolizy, jaki prąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrak Napisano 10 Maj 2010 Autor Share Napisano 10 Maj 2010 Jadfe na prostowniku od 40-60amper i mam preparat kupiony na all....do elektrolizy i za bardzo nie chce schodzic bede probował dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 zdecydowanie zaduży prąd, na bagnety w takim stanie najszybsza będzie elktroliza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 elektroliza tak z 3 ampery , zrób z solą bo jak zaczniesz dodawać specjalne środki to cała zabawa wyjdzie Cię drożej niż kupno dużo lepszego bagnetu na all ;). pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skullmen Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 kwas szczawiowy i po sprawie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 ludzie co wy się uparliście na ten kwas szczawiowy, akurat w tym przypadku to nic nie da, jak i pogorszy stan bagnetu. Gazeta do podcierania? takie małe porównanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timki74 Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Kwas szczawiowy nie wiele tu pomoże!Elektroliza i tyle,pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrak Napisano 11 Maj 2010 Autor Share Napisano 11 Maj 2010 robie juz elektrolize z roztworu soli kuchennej, i sa male efekty, jak myslicie jak długo moze to zajac.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Ilo procrentowy jest rostwór? Jaka jest powierzchnia elektrody i z jakiego materjału? Jaka jest odległość pomiedzy fantem i elektrodą? Jakie jest natężenie prądu?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Wojtku, jak % roztworu ma się do szybkości elektrolizy?W sensie czy jak więcej % to szybciej się przeprowadzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Jak jest większy % to gorszy efekt. Zbyt wysokie przewodnictwo elektrolitu jest złe, nierównomiernie czyści. Nie wiem czy to faktycznie o to chodzi ale ja sobie to tak tłumacze. Elektrolit ma mieć 10%, góra 15% jak wynika z praktyki. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Poczytaj sobie tutaj ,http://mauser98k.internetdsl.pl/elekt.html , tylko pamiętaj że powieżchnia elektrody powinna być większa od powieżchni czyszczonego fanta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 A macie jakiś pomysł jak ładnie odczyścić np manka 88 z okladkami drewnianymi? sa całe, ładne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 Daj fotke, nie tyle wzór bagnetu co jego stan jest istotny.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 Dzięki za odpowiedź na stary post Wojtku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 Na razie tylko taka z terenu ;) ładne stany dość, ersatz piękny, a m88 calutkie okładki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 2 Czerwiec 2010 Share Napisano 2 Czerwiec 2010 Jeszcze taka. Jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mecenas12 Napisano 2 Czerwiec 2010 Share Napisano 2 Czerwiec 2010 Tylko elektroliza -efekt bardzo dobry ale długi mi zajął około 4 dni ale warto było, a później bagnet wypolerowałem (bo i tak był zniszczony przez rdze ).pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.