Skocz do zawartości

Bagnety czyszczenie ?

afrak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A macie panowie pomysł na w miarę szybkie, tanio i dobre wyczyszczenie ok 30 bagnetów, czekanów itp? Elektroliza raczej odpada, musiałbym ją robić chyba przez rok ;)
Napisano
Jadfe na prostowniku od 40-60amper i mam preparat kupiony na all....
do elektrolizy i za bardzo nie chce schodzic bede probował dalej.
Napisano
elektroliza tak z 3 ampery , zrób z solą bo jak zaczniesz dodawać specjalne środki to cała zabawa wyjdzie Cię drożej niż kupno dużo lepszego bagnetu na all ;). pozdrawiam
Napisano
ludzie co wy się uparliście na ten kwas szczawiowy, akurat w tym przypadku to nic nie da, jak i pogorszy stan bagnetu.

Gazeta do podcierania? takie małe porównanie
Napisano
robie juz elektrolize z roztworu soli kuchennej, i sa male efekty, jak myslicie jak długo moze to zajac..
Napisano
Ilo procrentowy jest rostwór? Jaka jest powierzchnia elektrody i z jakiego materjału? Jaka jest odległość pomiedzy fantem i elektrodą? Jakie jest natężenie prądu?
Wojtek
Napisano
Jak jest większy % to gorszy efekt. Zbyt wysokie przewodnictwo elektrolitu jest złe, nierównomiernie czyści. Nie wiem czy to faktycznie o to chodzi ale ja sobie to tak tłumacze. Elektrolit ma mieć 10%, góra 15% jak wynika z praktyki.
Wojtek
Napisano
Poczytaj sobie tutaj ,http://mauser98k.internetdsl.pl/elekt.html , tylko pamiętaj że powieżchnia elektrody powinna być większa od powieżchni czyszczonego fanta .
  • 3 weeks later...
Napisano
Tylko elektroliza -efekt bardzo dobry ale długi mi zajął około 4 dni ale warto było, a później bagnet wypolerowałem (bo i tak był zniszczony przez rdze ).pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie