bartek5 Posted May 6, 2010 Author Share Posted May 6, 2010 Witam,pocisk dostałem od kolegi,znalazł go gdzieś w stodole,ma 31cm wysokości i bodajże cal. 150mm. Waży 15-20kg.Podejrzewam że to pierwsza wojna.Od czego ten pocisk,jakie wojska go używały??Proszę o identyfikację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeneralRemek Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Wygląda na szklankę do szrapnela, tyle że bez pierścienia wiodącego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 raczej GenaralRemek ma racje..stalowa łuska o takich wymiarach i ponad 15kg??właśnie.Zresztą myslę że bartek5 potrafi odróżnić łuske..Skorupa pocisku bez pierścienia jak nic.Jak w stodole trafiony to może chłop rozkuł pierścień na złom,spotykałem takie praktyki na poligonach,mosiądz w cenie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobieras39 Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 szrapnelowy kielich nic specjalnego;p na kredki i ołowki dobry;d na biurko;p lub na śrubokręty;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobieras39 Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Shrapnel_shell Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5 Posted May 7, 2010 Author Share Posted May 7, 2010 a tutaj fotka od spodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5 Posted May 6, 2010 Author Share Posted May 6, 2010 Witam,pocisk dostałem od kolegi,znalazł go gdzieś w stodole,ma 31cm wysokości i bodajże cal. 150mm. Waży 15-20kg.Podejrzewam że to pierwsza wojna.Od czego ten pocisk,jakie wojska go używały??Proszę o identyfikację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
bartek5
Witam,pocisk dostałem od kolegi,znalazł go gdzieś w stodole,ma 31cm wysokości i bodajże cal. 150mm. Waży 15-20kg.
Podejrzewam że to pierwsza wojna.Od czego ten pocisk,jakie wojska go używały??Proszę o identyfikację.
6 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.