dominikp199217 Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 Witam was wszystkich kochani odkrywcy ;) To mój pierwszy post i w ogóle watek na tym forum które uważam chyba za najlepsze w kraju ;) Może na początek coś o mnie a potem o temacie . No wiec mam na imię Dominik ma 17 lat od dwóch lat mieszkam w Niemczech w okolicach Hamburga . Na wakacje planuje kupno wykrywacza metali lub też dostane go na 18 urodziny ;P i chcę rozpocząć podobną przygodę do waszej , interesuje się militariami i historią a więc od dawna mi się takie coś marzyło . A teraz do rzeczy, w mojej miejscowości rodzinnej w Polsce zlokalizowałem starą strzelnice HJ. Z okolicznego wywiadu wiem tyle ze w czasie PRL przyjeżdżali tam w weekendy różni członkowie MO i ORMO postrzelać sobie . I moje pytanie brzmi czy możne na takiej strzelnicy znajdować się coś wartego uwagi ? czy można się tylko spodziewać tam tony łusek i pocisków ?
Nadwojciech Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Tony to może nie ale jak się zainteresujesz biciami na łuskach to może być ciekawie. Powodzenia.
GeneralRemek Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Witamy na forum, jak dla mnie to każde miejsce jest warte odwiedzenia.
esterendensen Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 U mnie w Żarach też jest taka strzelnica,ale nic tam ciekawego nie wyszło...
dominikp199217 Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Jak teraz bede w polsce to porobie fotki i wstawie bo naprawde fajne ciekawe miejsce . Wlasciciel tego lasu taki znajomy pijacyna mowi ze jak byl maly a ma okolo 40 to zbieral tam z bratem luski bo normalnie lezaly na ziemi a mowi ze kto wie ile ich tam jeszcze jest ale mam od niego pozwolenie na obejscie z piszczalka ;) ale o wiele ciekawsze rzeczy mam tu pod hamburgiem ;) mieszkam jakies 8 km od Geesthacht , jest to miasto w ktorym za czasow III rzeszy byla ogromna fabryka prochu i amunicji w ktorej pracowal alfred nobel , fabryka zostala zbomardowana a po wojnie obok terenu wabryki pobudowano elektrownie atomowa ... jak wspominia moj ojczym , niemiec , jeszcze do lat 90 teren dawnej fabryki byl ogrodzony olbrzymim plotem , bylem tam na spacerze i robi wrazenie ... choc jeszcze wiele bunkrow jest ogrodzone siatka ... ogolnie teren tu swietny na wykopki musi byc bo jakby nie bylo zeszly sie tu 3 fronty ... ruski , alianci no i ledwo dychajacy niemcy :) jak zdobede prawko to chetnie zabralbym kogos na eksploracje w te tereny . mam kolege niemca ktory z ojcem tez szuka wiec mam juz pewne wskazowki i jakich obrebach mozna jeszcze cos znalesc :P
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.