dominikp199217 Napisano 2 Maj 2010 Autor Share Napisano 2 Maj 2010 Witam was wszystkich kochani odkrywcy ;) To mój pierwszy post i w ogóle watek na tym forum które uważam chyba za najlepsze w kraju ;) Może na początek coś o mnie a potem o temacie . No wiec mam na imię Dominik ma 17 lat od dwóch lat mieszkam w Niemczech w okolicach Hamburga . Na wakacje planuje kupno wykrywacza metali lub też dostane go na 18 urodziny ;P i chcę rozpocząć podobną przygodę do waszej , interesuje się militariami i historią a więc od dawna mi się takie coś marzyło . A teraz do rzeczy, w mojej miejscowości rodzinnej w Polsce zlokalizowałem starą strzelnice HJ. Z okolicznego wywiadu wiem tyle ze w czasie PRL przyjeżdżali tam w weekendy różni członkowie MO i ORMO postrzelać sobie . I moje pytanie brzmi czy możne na takiej strzelnicy znajdować się coś wartego uwagi ? czy można się tylko spodziewać tam tony łusek i pocisków ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 2 Maj 2010 Share Napisano 2 Maj 2010 Tony to może nie ale jak się zainteresujesz biciami na łuskach to może być ciekawie. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 3 Maj 2010 Share Napisano 3 Maj 2010 Witamy na forum, jak dla mnie to każde miejsce jest warte odwiedzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Maj 2010 Share Napisano 3 Maj 2010 Monetek i wpinek 'HJ' też pewnie nakopiesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 3 Maj 2010 Share Napisano 3 Maj 2010 U mnie w Żarach też jest taka strzelnica,ale nic tam ciekawego nie wyszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikp199217 Napisano 3 Maj 2010 Autor Share Napisano 3 Maj 2010 Jak teraz bede w polsce to porobie fotki i wstawie bo naprawde fajne ciekawe miejsce . Wlasciciel tego lasu taki znajomy pijacyna mowi ze jak byl maly a ma okolo 40 to zbieral tam z bratem luski bo normalnie lezaly na ziemi a mowi ze kto wie ile ich tam jeszcze jest ale mam od niego pozwolenie na obejscie z piszczalka ;) ale o wiele ciekawsze rzeczy mam tu pod hamburgiem ;) mieszkam jakies 8 km od Geesthacht , jest to miasto w ktorym za czasow III rzeszy byla ogromna fabryka prochu i amunicji w ktorej pracowal alfred nobel , fabryka zostala zbomardowana a po wojnie obok terenu wabryki pobudowano elektrownie atomowa ... jak wspominia moj ojczym , niemiec , jeszcze do lat 90 teren dawnej fabryki byl ogrodzony olbrzymim plotem , bylem tam na spacerze i robi wrazenie ... choc jeszcze wiele bunkrow jest ogrodzone siatka ... ogolnie teren tu swietny na wykopki musi byc bo jakby nie bylo zeszly sie tu 3 fronty ... ruski , alianci no i ledwo dychajacy niemcy :) jak zdobede prawko to chetnie zabralbym kogos na eksploracje w te tereny . mam kolege niemca ktory z ojcem tez szuka wiec mam juz pewne wskazowki i jakich obrebach mozna jeszcze cos znalesc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.