MAJKI Napisano 2 Maj 2010 Autor Share Napisano 2 Maj 2010 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 2 Maj 2010 Autor Share Napisano 2 Maj 2010 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 2 Maj 2010 Autor Share Napisano 2 Maj 2010 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 2 Maj 2010 Autor Share Napisano 2 Maj 2010 Wyszedł w miejscu gdzie w zeszłym roku znalazłem inny.Niestety..ten był w drewnianej skrzyni,tak że zegary scienne i jakieś obrazy nie uratowały się.Skrzynia zgniła,tak że uratowało się trochęszkła".To co na foto to namiastka.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 2 Maj 2010 Share Napisano 2 Maj 2010 Super, daj zdjęcia resztki zegarów jeśli robiłeś jakieś fotki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 2 Maj 2010 Autor Share Napisano 2 Maj 2010 Niestety nie robiłem fotek bo prawdę mówiąc nie było czego:-((Totalne zwłoki:-((I zniszczonego dobra było tyle,że płakac się chciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikpok44 Napisano 2 Maj 2010 Share Napisano 2 Maj 2010 czy to niemieckie? tak tylko pytam bo rozmawiałem ostatnio ze znajomym i opowiadał mi to co opowiadała jego oma jak to ludzie we wsi pozbywali sie wszystkiego co zwiazane z niemcami przed nadejsciem rosjan aby ocalić zycie. Znajomy z okolic Lubańa. Fajne znalezisko gratuluje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 3 Maj 2010 Share Napisano 3 Maj 2010 Napisz więcej, gdzie znaleziony-las-pole-przy zabudowaniach? Ciekawe znalezisko a mało info. No i czekamy na fotki jak doczyścisz :)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 09:56 03-05-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 3 Maj 2010 Autor Share Napisano 3 Maj 2010 Znalezione na granicy pola i lasu-jakieś 4 km od najbliższych zabudowań-dziwne!!W zeszłym roku w tym samym miejscu znalazłem już jeden depozyt,w metalowej skrzyni.Tamto znalezisko było w lepszym stanie.To niestety było w drewnianej skrzyni która się rozpadła:-(.A sprzęt zareagował na okucia.Było głęboko,około 90cm.Tak pikpok44-niemieckie.Co do okolic Lubania to fakt-mieszkałem tam i niejeden depozyt wytargałem.Najlepsze było znalezisko z zeszłego roku-u siebie na podwórku wykopałem 4 beczki wehrmachtowskie(200l)pełne ropy:-)).Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 3 Maj 2010 Share Napisano 3 Maj 2010 W rejonie lubania,takie schowki na polach (granicy pol)nie nalezały do zadkosci.Były i przypuszczalnie jeszcze beda-szczegolnie czesto na polach wychodziły w rejonie Msciszowa, a w rejonie np Nawojowa -na skarpach.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.