Skocz do zawartości

depozycik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wyszedł w miejscu gdzie w zeszłym roku znalazłem inny.
Niestety..ten był w drewnianej skrzyni,tak że zegary scienne i jakieś obrazy nie uratowały się.Skrzynia zgniła,tak że uratowało się trochęszkła".To co na foto to namiastka.
Pozdro

Napisano
Niestety nie robiłem fotek bo prawdę mówiąc nie było czego:-((
Totalne zwłoki:-((
I zniszczonego dobra było tyle,że płakac się chciało.
Napisano
czy to niemieckie? tak tylko pytam bo rozmawiałem ostatnio ze znajomym i opowiadał mi to co opowiadała jego oma jak to ludzie we wsi pozbywali sie wszystkiego co zwiazane z niemcami przed nadejsciem rosjan aby ocalić zycie. Znajomy z okolic Lubańa. Fajne znalezisko gratuluje i pozdrawiam
Napisano
Napisz więcej, gdzie znaleziony-las-pole-przy zabudowaniach? Ciekawe znalezisko a mało info. No i czekamy na fotki jak doczyścisz :)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 09:56 03-05-2010
Napisano
Znalezione na granicy pola i lasu-jakieś 4 km od najbliższych zabudowań-dziwne!!W zeszłym roku w tym samym miejscu znalazłem już jeden depozyt,w metalowej skrzyni.Tamto znalezisko było w lepszym stanie.To niestety było w drewnianej skrzyni która się rozpadła:-(.A sprzęt zareagował na okucia.Było głęboko,około 90cm.Tak pikpok44-niemieckie.Co do okolic Lubania to fakt-mieszkałem tam i niejeden depozyt wytargałem.Najlepsze było znalezisko z zeszłego roku-u siebie na podwórku wykopałem 4 beczki wehrmachtowskie(200l)pełne ropy:-)).Pozdrawiam.
Napisano
W rejonie lubania,takie schowki na polach (granicy pol)nie nalezały do zadkosci.Były i przypuszczalnie jeszcze beda-szczegolnie czesto na polach wychodziły w rejonie Msciszowa, a w rejonie np Nawojowa -na skarpach.Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie