Skocz do zawartości
  • 0

częsci dwóch broni

Rosforek

Pytanie

Napisano
witam,
znalazłem dosyć niedawno 2 elementy broni. Mam nadzieje, że ktos będzie w stanie rozpoznać co to właściwie jest za broń

1 broń:
wygląda jak element od rewolwera
kaliber: 10/11 mm (pordzewiała lufa, dlatego podałem dwa parametry)
długośc lufy: 17,8 cm

2. niestety nie jestem w stanie określić kalibru itp.

z góry dziękuje za wszelką pomoc, zdjęcia może w nienajlepszej jakości bo trochę robione na szybko, jeżeli trzeba będzie psotaram się zamieścić je jak najszybciej

pozdro

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam,
znalazłem dosyć niedawno 2 elementy broni. Mam nadzieje, że ktos będzie w stanie rozpoznać co to właściwie jest za broń

1 broń:
wygląda jak element od rewolwera
kaliber: 10/11 mm (pordzewiała lufa, dlatego podałem dwa parametry)
długośc lufy: 17,8 cm

2. niestety nie jestem w stanie określić kalibru itp.

z góry dziękuje za wszelką pomoc, zdjęcia może w nienajlepszej jakości bo trochę robione na szybko, jeżeli trzeba będzie psotaram się zamieścić je jak najszybciej

pozdro
Napisano
http://odkrywca.pl/fanty-w-miejscu-przeprawy,670612.html#670612 może będziesz w stanie pomóc osnośnie ułamanego skrzydła?:Xd

pozdrawiam
Napisano
nie mam pewności więc strzelać nie ma co , ale wygląda solidnie więc jeżeli to nie była ozdoba na biórko to może jednak jest to kawałek głowicy sztandaru ale jakiego nie wiem ,bo nie siedzę w tym temacie .
Napisano
a pewnie został po wojsku :) , bo ten Twój to model tzw. Rosyjski produkowany na zamówienie carskiej armii ( miał inny kształt uchwytu i osłonę spustu z dodatkowym wąsem na palec
Napisano
dziękuje wszystkim za pomoc, jacenty2004 ma racje 1 to Smith & Wesson 1869 (mój wygląda niemal identycznie jak tutaj: http://www.historical-firearms.co.uk/acatalog/DX1008NQ.jpg)

pytanie tylko co on robil w lesie?:X

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie