Martian Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 Żona chce jako spinkę do włosów;) Co wy na to, jakieś dziwne bicia... F&BL i innych nie widać. Kolor srebrzysto złotawy jak wypolerowany brąz ale bardziej w srebro. Odlew cynkowy widać na odpryskach, w środku zardzewiały żeloz... Co sądzicie? dobra?
tyfus Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 F&BL sugerowałby na wytwórnię Funcke & Brüninghaus, Lüdenscheid ....Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 20:21 29-04-2010
Sv Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Na spinkę się nadaje:)Nie interesuję się za bardzo tematem niemieckich odznaczeń z II Wojny ale widziałem 54 sztuki szpang znalezionych w miejscu wykolejenia niemieckiego pociągu - dostałem parę w prezencie....więc jeżeli to ma być wykopek, to powiem, że lipa.Sv
Luftlander Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Myślę że jest oryginalna. Pozwoliłem sobie wstawić zdjęcia na inne forum specjalizujące się w tego typu rzeczach, czekam na wyniki...ps. Mam nadzieję że kolega Martian się nie pogniewa.
Luftlander Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 Szpanga jest 100% dobra i nie jest to tylko moje zdanie.
Vetter Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 Szpanga na moje jak najbardziej ok, przy okazji gratuluję stanu :), na spinkę do włosów trochę szkoda :)
Martian Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 Dzięki panowie pytałem, bo i rekwizyty filmowe czasem można znaleźć;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.